Az Alpine bejelentkezett Sainzért; Schumacher is versenyben van még az ülésért – sajtóértesülés

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 14:59
Sauber, Williams, esetleg Alpine? – Sainz válaszára vár a pilótapiac (Fotó: AFP)
Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Formula–1-es Alpine első számú jelöltje jelenleg Carlos Sainz Jr-t, de Mick Schumacher és Jack Doohan is a listáján szerepel, utóbbi két versenyző jővő hét elején tesztelhet az enstone-iakkal Franciaországban.

A számos átszervezést és személyi cserét megélt Alpine-nak hivatalosan egyelőre nincs versenyzője 2025-re, hiszen Esteban Ocon távozását már a Monacói Nagydíjat követően megerősítette, miközben Pierre Gasly idény végén lejáró szerződését sem hosszabbította meg. Noha utóbbi pilóta nagy valószínűséggel marad az enstone-iak kötelékében, a Motorsport-Total.com értesülései szerint adott esetben a Sauber felé is veheti az irányt, így a múlt hétvégi spanyolországi versenyen kettős pontszerzést elérő csapatnak több opciót is talonban kell tartania. 

A legfrissebb hírek szerint a Flavio Briatorét elnöki tanácsadóként kijelölő alakulat az utolsó pillanatban be is jelentkezett a Ferraritól elküldött Carlos Sainz Jr. szolgálataiért, és egyes források szerint komoly ajánlattal kívánja magához csábítani. Bár a spanyol pilóta számára nem lenne ismeretlen a csapat, mivel egy szezont már versenyzett az akkor még Renault-néven futó alakulatnál, kérdéses, mennyire találja meggyőzőnek az egyes források szerint a saját motorprogramját és ezzel a gyári státuszát 2026-tól feladni készülő, illetve a Mercedes-erőforrásra váltó franciák ajánlatát, főleg, hogy a kegyeiért a 2026-tól az Audi gyári csapatává váló Sauber, valamint a Williams is harcol. 

A versenyző a hazai nagydíját megelőzően elmondta, már nem szeretné túl sokáig halogatni a jövőjét meghatározó döntést, hiszen kezdi teherként megélni, de a vasárnapi futamot követően nem tudott arra választ adni, hogy a soron következő Osztrák Grand Prix előtt várható-e bejelentés a részéről. A labda tehát Sainz térfelén pattog, miközben az oldalvonalról több versenyző is érdeklődve várja, miként határoz a ferraris. 

A spanyol az Alpine WEC-csapatát erősítő Mick Schumacher és/vagy Jack Doohan jövőjét is megpecsételheti, akik ugyancsak rajta vannak az Alpine listáján. A csapat sajtóértesülések szerint amolyan szétlövést is rendez a két jelölt között, hiszen a német és az ausztrál jövő hét szerdán, Le Castellet-ben vezetheti az enstone-iak 2022-es versenygépét, az A522-est. Kettejükön kívül Liam Lawson is kíváncsian követheti az eseményeket, mivel egyes források alapján az ő neve is szerepel a Sauber-jelöltek között. 

A 2025-ös pilótapiac kulcsfigurájává előrelépő Sainz tehát igazi láncreakciót indíthat el a döntésével, és alapjaiban határozhatja meg több pilótatársa jövőjét is. 

RajtszámNév (nemzetiség)CsapatMotor
1Max VERSTAPPEN (holland)Red BullHonda RBPT
11Sergio PÉREZ (mexikói)Red BullHonda RBPT
 ??MercedesMercedes
63George RUSSELL (brit)MercedesMercedes
44Lewis HAMILTON (brit)FerrariFerrari
16Charles LECLERC (monacói)FerrariFerrari
14 Fernando ALONSO (spanyol)Aston MartinMercedes
 ??Aston MartinMercedes
23Alexander ALBON (thaiföldi)WilliamsMercedes
 ??WilliamsMercedes
 ??AlpineRenault
 ??AlpineRenault
22CUNODA Juki (japán)Visa Cash App RBHonda RBPT
 ??Visa Cash App RBHonda RBPT
 ??HaasFerrari
 ??HaasFerrari
81Oscar PIASTRI (ausztrál)McLarenRenault
4Lando NORRIS (brit)McLarenRenault
27Nico HÜLKENBERG (német)Stake F1 Team Kick SauberFerrari
 ??Stake F1 Team Kick SauberFerrari
A 2025-öS RAJTLISTA

 

54. SPANYOL NAGYDÍJ
Június 21., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Norris 1:14.228
2. szabadedzés1. Hamilton 1:13.264
Június 22., SZOMBAT
3. szabadedzés1. Sainz 1:13.013
Időmérő1. Norris 1:11.383
Június 23., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 307.236 km):1. Verstappen, 2. Norris, 3. Hamilton
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Osztrák Nagydíj, SpielbergJúnius 30., 15.00
Brit Nagydíj, SilverstoneJúlius 7., 16.00
Magyar Nagydíj, MogyoródJúlius 21., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik