Az Alpine akár 2025-től Mercedes-motorra válthat – ez meggyőzi Sainzot?

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.07.23. 13:53
Az Alpine és a Mercedes egyre közelebb a megállapodáshoz (Fotó: AFP)
Egybehangzó sajtóértesülések szerint az Alpine előrehaladott tárgyalásokat folytat a Mercedesszel arról, hogy a német márka erőforrásaira vált, ráadásul a legfrissebb hírek szerint már a soron következő idényben megvalósulhat az együttműködés, ami Carlos Sainz Jr.-t is közelebb hozhatja az enstone-iakhoz.

Már jó ideje beszédtémát jelent, hogy a Renault és az Alpine fontolgatja a Formula–1-es motorprogramja eladását vagy teljes átszervezését, aminek részeként elindultak a tárgyalások arról, hogy a francia alakulat ügyfélcsapattá szerveződik. A enstone-iak több motorgyártóval is felvették a kapcsolatot, és egybehangzó sajtóértesülések szerint a Mercedesszel jutottak a legközelebb az egyezséghez. Az esetleges együttműködést támogatja a csapathoz nemrég tanácsadóként szerződtetett Flavio Briatore is, aki a múlt hétvégén rendezett Magyar Nagydíj alatt többször is feltűnt a Mercedes motorhome-jánál.  

Noha az előzetes hírek arról szóltak, hogy az együttműködés az erőforrásokat is érintő nagy szabályváltozások debütáló évében, vagyis 2026-ban venné kezdetét, egyes források szerint van rá esély, hogy az Alpine már a soron következő idénynek a Mercedes ügyfélcsapataként vághat neki, ami akár Carlos Sainz Jr.-t is meggyőzheti arról, hogy igent mondjon a francia istállónak.  Az esetleges megállapodás keretein belül az enstone-i alakulat a motor mellett akár a hátsó felfüggesztést, valamint a sebességváltót is a németektől vásárolhatja, vagyis többek között az Aston Martin és a Williams által is alkalmazott struktúrával szeretné folytatni, ami a karosszériára is hatással lenne, hiszen a csapat jelenleg maga gyártja a szóban forgó elemeket. 

Bár a RacingNews365 információi szerint egyelőre nem született végleges döntés a Renault motorrészlegéről, forrásai szerint erre már nem kell sokat várni, hiszen a márka a soron következő Belga Grand Prix előtt le szeretné zárni a kérdést. A francia és a német márka esetleges megállapodásáról eközben legkorábban a nyári szünetet követően érkezhet hivatalos bejelentés. 

Ugyan az értesüléseket az Alpine és a Mercedes sem kommentálta, az „ezüstnyilakat" irányító Toto Wolff a silverstone-i versenyhétvégén egyértelművé tette, hogy nyitott egy új ügyfélcsapat szerződtetésére, amivel a 2026-tól Hondára váltó Aston Martint pótolhatná. 

39. MAGYAR NAGYDÍJ
Július 19., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Sainz 1:18.713
2. szabadedzés1. Norris 1:17.788
Július 20., SZOMBAT
3. szabadedzés1. Norris 1:16.098
Időmérő1. Norris 1:15.227
Július 21., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 306.63 km) rajtja:1. Piastri, 2. Norris, 3. Hamilton
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Belga Nagydíj, Spa-FrancorchampsJúlius 28., 15.00
Holland Nagydíj, ZandvoortAugusztus 25., 15.00
Olasz Nagydíj, MonzaSzeptember 1., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik