Megvan Antonelli első F2-es futamgyőzelme – jöhet a Formula–1?

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.06. 15:44
A silverstone-i sprintfutam végén Andrea Kimi Antonelli először ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán (Fotó: AFP)
Rajt-cél győzelmet aratott Andrea Kimi Antonelli a Formula–2 silverstone-i versenyhétvégéjének sprintfutamán, ami tovább erősítheti a híreket mihamarabbi F1-es debütálása kapcsán.

Egy ideje azt pletykálják, hogy Mercedes által támogatott Formula–2-es versenyzőnek, Andrea Kimi Antonellinek talán meg sem kell várnia a 2025-ös szezont ahhoz, hogy debütáljon a királykategóriában. A hírek szerint a 17 éves olasz versenyző Logan Sargeantet válthatja a Williamsnél, ám korábban még az is felmerült, hogy ha jól teljesít idén az F2-ben, ő veheti át a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyét a Mercedesnél jövőre.

Utóbbira egyelőre nem sok esély mutatkozik, amihez az is hozzájárul, hogy a mostani versenyhétvégét megelőzően Antonellinek dobogós helyezése sem volt az F1 előszobájának számító betétsorozatban. Silverstone-ban azonban a pole pozícióból vághatott neki az esősnek ígérkező sprintfutamnak, amelyen végül magabiztos teljesítményt nyújtva megszerezte a győzelmet.

Ami a versenyt illeti, a mezőny gördülőrajttal vágott neki a viadalnak, ám alig néhány perc múlva leszakadt az ég, így a piros zászló is előkerült. Az újraindítást megelőzően két kört tettek meg a versenyzők a biztonsági autó mögött, majd az újabb gördülőrajtot követően Josep María Martí, illetve a bajnoki éllovas, Paul Aron kiesése miatt kellett visszatérnie a safety carnak.

A 16. körben virtuális korlátozás lépett érvénybe, amikor a Haas 2025-ös F1-es versenyzője, Oliver Bearman számára ért véget a futam. Egy ideig félő volt, hogy a verseny túllépi a szabályokban foglalt maximális időtartamot, ám végül nem kellett lerövidíteni a sprintet. Antonelli magabiztos győzelmet aratott, miután hét másodperces előnnyel látta meg elsőként a kockás zászlót. A dobogóra Zane Maloney és Gabriel Bortoleto állhatott fel mellé.

Persze első futamgyőzelme nem jelent teljesen biztos utat Antonelli számára az F1-be, ám egyre valószínűbb, hogy a közeljövőben újabb fiatal tehetséggel bővül a királykategória mezőnye. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik