Mindenkinek a Ferrari az álma. Hamiltonnak is – Frankl András

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 09:58
Frankl András elmondta a véleményét a hétvégi Magyar Nagydíjról
Frankl András, a világszerte ismert és elismert Formula–1-es szakkommentátor és újságíró értékelte a hétvégi Magyar Nagydíj eseményeit a Nemzeti Sportrádióban. Szóba került Verstappen viselkedése, a kettős McLaren siker háttere, Lewis Hamilton Ferraris jövője, a Hungaroringen rendezett verseny kiváló megszervezése, és természetesen a legendás pilóta, Ayrton Senna is.

„Ahhoz nem fér kétség, hogy Max Verstappen egy nagyon jó autóversenyző, de így nem viselkedhet. A Red Bullnak már nem megy olyan jól. Több okból is. Egyrészt a csapatnak, a csapatfőnöknek volt ez a nőügye, februárban a sajtó lecsapott erre a történetre, Christian Horner pedig nem reagált jól. Kellemetlen volt a csapaton belül. A másik, hogy a főtervező, Adrian Newey kiszállt. Közben Verstappen apja ott fúrja Hornert minden alkalommal, amikor lehetősége nyílik rá. Ott van még Sergio Pérez, aki katasztrofálisan vezet, és minden alkalommal odacsapja az autót, aztán magyarázkodik. Aztán van Max egyedül, és próbálja vinni a dolgot, de úgy érzem, hogy az egész csapat megy lefelé. Ha megnézed az eredményt, hogy McLaren 1-2, Hamilton harmadik, aztán a Ferrari és csak utána jön Verstappen, akkor azt hiszem, hogy igazam van” – fogalmazott Frankl András a háromszoros világbajnok Max Verstappen csapaton belüli helyzetéről és beszélt a Ferrarinál kialakult szituációról.

„Charles Leclerc egy kicsit túlzottan úriember az F1 világához, nincs benne az a gyilkos ösztön, ami kéne.  Sainz meg egy lehetetlen helyzetben van, mert elég sokszor jobb volt, mint Leclerc, de mégis, mennie kell. Mindketten rendben vannak, de valami mégis  hiányzik belőlük. Hogy aztán ez a valami Hamiltonnal megérkezik-e, az nagy kérdés. Persze, amikor hallottam a hírt, hogy Hamilton érkezik a Ferrarihoz, azt mondtam, hogy »hű! Ez igen!« Minden versenyzőnek az az álma, hogy egyszer a Ferrarinak vezessen. Még Senna is elígérkezett hozzájuk, mégpedig öt nappal a halála előtt, amikor a Ferrari akkori elnökével, Luca di Montezemolóval vacsorázott, azt mondta, hogy ha vége a willamses kalandjának jön a Ferrarihoz” – idézte fel Frankl a 30 évvel ezelőtt történteket, aki egyébként az idény hátralévő részében igazán izgalmas világbajnokságra számít.

„A McLaren jön felfelé, Verstappent meg a Red Bull szeretné megtartani, de a Mercedestől Toto Wolff minden nap hivogatja, hogy menjen át hozzájuk. Nagyon remélem, hogy Norris utoléri Verstappent és világbajnok lesz. Tavaly Verstappen a 21 versenyből 19-et megnyert. Dögunalom volt, senki nem nézte. Most mindenki nézi, mert jön egy igazi csata, főleg, hogy Max ilyen botrányosan viselkedett” – jósolt a szakújságíró az idény hátralévő részére.

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik