Russell biztos benne, hogy Hamilton most már nem váltana csapatot

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.07.20. 11:08
Russell optimista a Mercedes jövőjét illetően (Fotó: MTI)
A Formula–1-es Mercedesnél versenyző George Russell meggyőződése, hogy jelenlegi csapattársa, Lewis Hamilton nem döntött volna a váltás mellett, ha az „ezüstnyilak" úgy teljesítettek volna az elmúlt két évben, mint most.

Lewis Hamilton váratlanul, már február elején megerősítette, hogy a 2024-es idény végén búcsút int a Mercedesnek, és a Ferrarihoz igazol, még az új érát hozó nagy szabályváltoztatások előtt. A brit versenyző 2014 és 2020 között összesen hatszor hódította el a világbajnoki trófeát a német alakulat színeiben, és számos rekordot megdöntött, ám az ellentmondásos körülmények között elvesztett 2021-es vb-címet követően mélyrepülés következett, hiszen a zsinórban nyolc konstruktőri sikert szerző „ezüstnyilak" küszködtek az új technikai szabályrendszer 2022-es bevezetése óta, és csak az elmúlt versenyeken tudták igazán összeszedni magukat. 

A Mercedes Ausztriában, majd Nagy-Britanniában is győzelmet aratott – utóbbi helyszínen tört meg a hétszeres világbajnok 56 versenyhétvége óta íródó nyeretlenségi szériája, ami nagy megkönnyebbülést hozott a versenyző számára. Noha Hamilton az elmúlt sikerek után is úgy nyilatkozott, egyáltalán nem bánta meg a csapatváltást, a Spielbergben pályafutása második diadalát arató George Russell úgy érzi, ha a német istálló a mostani szinten teljesített volna az elmúlt két esztendőben, akkor honfitársa nem igazolt volna Maranellóba. 

Nem gondolom, hogy távozott volna a csapattól, ha úgy teljesített volna, mint most. Semmiképp sem távozna akkor, ebben biztos vagyok. Ami 2026-ot illeti, az erőforrásunk nagyon erősnek tűnik, és minden, amit az üzemanyagokkal csinálunk, nagyszerűen néz ki, és nagyon bizakodóak vagyunk a következő évekkel kapcsolatban. Bármennyire is kemény volt az elmúlt két esztendő, úgy érzem, most lendületben vagyunk" – jelentette ki a Reutersnek, majd azt is hozzátette, megérti, hogy márkatársának környezetváltozásra volt szüksége. 

„Egy ponton mindenkinek szüksége van változásra. Tizenkét éve van már itt, és nagyon sok mindent elért a csapattal. Számára izgalmas lehet ez a váltás. De persze ha az aktuális istállóddal versenyeket nyersz, és minden nagyszerűnek fest a jövővel kapcsolatban, akkor egyszerűen a lehető leggyorsabb autóban szeretnél ülni, és nem számít, milyen színű."

39. MAGYAR NAGYDÍJ
Július 19., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Sainz 1:18.713
2. szabadedzés1. Norris 1:17.788
Július 20., SZOMBAT
3. szabadedzés12.30–13.30
Időmérő16.00–17.00
Július 21., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 306.63 km) rajtja:15.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Belga Nagydíj, Spa-FrancorchampsJúlius 28., 15.00
Holland Nagydíj, ZandvoortAugusztus 25., 15.00
Olasz Nagydíj, MonzaSzeptember 1., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik