Russell állt az élre; Verstappen ötödik a piros zászlót is hozó második zandvoorti edzésen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.08.23. 15:32
null
Russell volt a leggyorsabb a második gyakorláson (Fotó: AFP)
George Russell (Mercedes) bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1-es Holland Nagydíj második szabadedzésén. Mögötte Oscar Piastri (McLaren) és Lewis Hamilton (Mercedes) zárt, míg az első ötös sorát Lando Norris (McLaren) és Max Verstappen (Red Bull) tette teljessé.

Esőben kezdődött, majd végül napsütéses időben zárult a zandvoorti nyitány, így a két esőgumi mellett a száraz pályára alkalmas keverékek is előkerültek. Az élen végül az előzetes várakozásoknak megfelelően Lando Norris végzett a McLaren volánja mögött, a második a hazai pályán versenyző Max Verstappen lett, míg a top 3-at Lewis Hamilton tette teljessé.

A második gyakorláson már napsütéses idő fogadta a mezőnyt, az első próbálkozások után Lewis Hamilton nevével kezdődött az időlista, előnye szűk három tized volt a címvédő előtt, míg a harmadik George Russell lemaradása közel fél másodperc volt, miközben több pilóta is megjárta a kavicságyat és a menekülőutakat.

Bő negyed órával a kezdés után az első gyakorláson többször is hibázó Nico Hülkenberg szállt bele a falba a Haasszal, aminek következményeként rövid időre piros zászlós szakasz lépett érvénybe. A megszakítás után rövidesen előkerültek a lágy gumik Zandvoortban, ami Mercedes, McLaren sormintát alakított ki az első négy helyen. A vezetést Russell vette át 1:10.702-es idővel, aminél már senki sem tudott jobbat elérni, így a brit zárta az élen a második tréninget.

A második pozícióba Oscar Piastri zárkózott fel, majd Hamilton és Norris érkezett, miközben az első ötöst Verstappen tette teljessé. A hatodik Fernando Alonso lett, majd Cunoda Juki, Kevin Magnussen, Charles Leclerc, valamint Alexander Albon tette teljessé a top 10-et.

A munkát a második gyakorláson megkezdő Valtteri Bottas a tizennyolcadik lett, mögötte a váltóhiba miatt sok időt vesztő Carlos Sainz Jr., illetőleg az autót törő Hülkenberg zárta a sort.

Folytatás szombaton 11 óra 30 perckor a harmadik szabadedzéssel.

 

 

34. HOLLAND NAGYDÍJ
Augusztus 23., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Norris 1:12.322
2. szabadedzés1. Russell 1:10.702
Augusztus 24., SZOMBAT
3. szabadedzés11.30–12.30
Időmérő15.00–16.00
Augusztus 25., VASÁRNAP
A verseny (72 kör, 306.587 km) rajtja:15.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Olasz Nagydíj, MonzaSzeptember 1., 15.00
Azeri Nagydíj, Baki Szeptember 15., 13.00
Szingapúri Nagydíj, SzingapúrSzeptember 22., 14.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik