F1: sprintversenyt kaphatnak a fiatal versenyzők az év végi teszten

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.28. 13:08
Domenicali új utakat keres a fiatalok számára (Fotó: Getty Images)
A jelenlegi szabályok szerint a Formula–1-be igyekvő fiatal autóversenyzők számára nem adódik túl sok lehetőség a tapasztalatszerzésre, mert a csapatok az idény során csupán két pénteki szabadedzésen kötelesek egy maximum két F1-es futamon szerepelt versenyzőt autóba ültetni, s ezen felül még ott van az idény végi F1-es „fiatalteszt”. Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali az Olasz Nagydíj előtt elárulta, dolgoznak azon, hogy az ifjú reménységek számára egy sprintfutamot is tető alá hozzanak.

Több verzió is szóba került arra nézve, hogy a fiatalok tapasztalatokat gyűjtsenek, és a jelenlegi állás szerint arra készül az F1, hogy az idény végi teszten tíz fiatal, újonc versenyzőnek lehetősége legyen egy sprintfutamon résztvenni. 

„Vizsgáljuk a megvalósíthatóságát annak, hogy Abu-dzabiban az év végi teszten ezt megszervezzük. Szeretnénk ha a fiatalok ne csak edzés-, hanem versenykörülmények között is megismerjék, kipróbálják az F1-es autókat. Talán mondani sem kell, hogy ez mennyit jelentene számukra a fejlődésük terén. Szeptember végéig kitaláljuk a részleteket és megvizsgáljuk ennek az ötletnek a megvalósíthatóságát” – idézte Domenicalit a motorsport.com.

Ez alatt azt kell érteni, hogy ki kell találni, hogy kik és milyen feltételekkel állhatnának például rajthoz ezen a versenyen, vagy, hogy milyen logisztikára lenne szükség a verseny lebonyolításához és persze az sem másodlagos kérdés, hogy mikor kerülne sor az első ilyen versenyre: már idén esetleg, vagy csak jövőre?

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik