Eb 2016: a németek megtörnék az olasz átkot

Vágólapra másolva!
2016.07.02. 11:50
null
Megtörik-e az átkot Joachim Löwék? (Fotó: Reuters)
A világbajnok német csapat szombaton legfőbb „mumusával”, az olasz válogatottal találkozik a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

 

A két együttes – beleszámítva két NDK–Olaszország mérkőzést is – eddig tíz tétmeccset vívott egymással, és a németek egyetlenegyszer sem tudtak győzni. Ennek a sorozatnak olyan, klasszikusok közé emelkedett meccsek is a részei, mint az 1970-es és a 2006-os világbajnokság egyaránt hosszabbításban eldőlt elődöntője, vagy éppen az 1982-es vb-finálé és a legutóbbi kontinensviadal elődöntője. A tíz összecsapáson öt olasz siker mellett öt döntetlen született.

Ennek ellenére a mostani rangadón Joachim Löw gárdája számít esélyesnek, már csak azért is, mivel márciusban felkészülési meccsen a németek játszi könnyedséggel, 4–1-re múlták felül az olaszokat, ráadásul az Eb-n lejátszott eddigi négy találkozójukon még gólt sem kaptak.

„Tudjuk, hogy ez a mérkőzés a maximumot fogja megkövetelni tőlünk. Az olaszok erősebbek, mint négy éve, de ez egy új meccs lesz, amely ugyanúgy null nullról indul. A múlt nem érdekel minket” – mondta Oliver Bierhoff, a németek csapatmenedzsere.

Löw arról számolt be, hogy nincs hiányzója, ugyanis Jonas Hector felgyógyult a betegségéből, míg a kontinensviadalon hosszú sérülése után visszatérő csapatkapitány, Bastian Schweinsteiger mostanra teljesen utolérte magát.

Antonio Conte olasz válogatottja ugyan nélkülözi a világsztárokat, de a csapat teljesítménye így is kiemelkedő, ugyanis egyike azon négy gárdának, amely veretlenül jutott ki az Eb-re, ráadásul Franciaországban az eddigi négy fellépésén mindössze egy gólt kapott.

Mattia De Sciglio szerint sikerük egyik kulcsa a Juventus védelme, azaz Gianluigi Buffon a kapuban, előtte pedig Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli és Leonardo Bonucci.

„Conte ha tehetné, velünk lenne a pályán. Megtanította nekünk, hogy minden egyes labdáért megküzdjünk, ez a mi erősségünk, hiába nincs szupersztárunk” – adta meg a squadra azzurra sikerének titkát az AC Milan játékosa.

Joachim Löwnek a teljes keret a rendelkezésére áll, ám öt játékosa is egy sárga lapra van az eltiltástól (Boateng, Hummels, Khedira, Kimmich, Özil).

Antonio Conténak már jóval nehezebb dolga lesz a kezdőcsapat kihirdetésénél, hiszen sérülés miatt nem számíthat Candrevára, valamint De Rossi játéka is erősen kétséges, helyettese, Thiago Motta pedig eltiltás miatt nem léphet pályára. Az olaszoknál tizenegy (!) játékosnak (Barzagli, Bonucci, Buffon, Chiellini, De Rossi, De Sciglio, Éder, Insigne, Pelle, Sirigu, Zaza) kell vigyáznia a sárga lapokra.

A negyeddöntők sorából kiemelkedő összecsapás játékvezetője Kassai Viktor lesz Bordeaux-ban.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
NÉMETORSZÁG–OLASZORSZÁG – ÉLŐBEN AZ NSO-N!

Bordeaux, 21 óra. Tv: M4 Sport. Vezeti: Kassai (magyar)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK (az uefa.com alapján)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Höwedes – Kroos, Khedira – Müller, Özil, Draxler – Gomez. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
OLASZORSZÁG: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Pelle, Éder. Szövetségi kapitány: Antonio Conte

EURO 2016
NEGYEDDÖNTŐ
Június 30.21.00Lengyelország–Portugália 1–1 (Lewandowski 2., ill. R. Sanches 33.) – tizenegyesekkel 3–5
Július 1.21.00Wales–Belgium 3–1 (A. Williams 31., Robson-Kanu 55., Vokes 86., ill. Nainggolan 13.)
Július 2.21.00Németország–OlaszországBordeaux, Matmut Atlantique
Július 3.21.00Franciaország–IzlandSaint-Denis, Stade de France
ELŐDÖNTŐ
Július 6.21.00Portugália–
Wales
Lyon, Stade des Lumières
Július 7.21.003. negyeddöntő győztese–
4. negyeddöntő győztese
Marseille, Stade Vélodrome
DÖNTŐ
Július 10.21.001. elődöntő győztese–
2. elődöntő győztese
Saint-Denis, Stade de France

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik