Eb 2016: „Felkészültem belőlük, de…” – Neuer nem ezt várta

Vágólapra másolva!
2016.07.03. 00:42
null
Manuel Neuert meglepték az olasz játékosok, de két tizenegyest így is kivédett (Fotó: Reuters)
Németország bejutott a négy közé a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután tizenegyesekkel legyőzte Olaszországot. A német válogatott kapusa, Manuel Neuer elárulta, felkészült az olasz játékosokból, de egyikőjük sem oda rúgta a labdát, ahová szokta. A németeket irányító Joachim Löw megindokolta, miért álltak át háromvédős rendszerre, míg kollégája, az olasz kispadról távozó Antonio Conte büszke és optimista.

„Sohasem éltem még át ehhez hasonló tizenegyespárbajt. Azt hittem, hogy az olasz játékosok többsége középre céloz. Egészen különleges, hogy ilyen sokakra került sor, drámai volt. Kilencven és százhúsz perc során sem tudtuk legyőzni ellenfelünket, úgyhogy következett a szétlövés. Felkészültem az olaszokból, de egyikőjük sem oda rúgta a labdát, ahová szokta” – mondta Manuel Neuer, a német válogatott kapusa, aki szerint a nationalelf megérdemelten jutott be az elődöntőbe.

„Az utolsó lövésig drámai mérkőzés volt, legutóbb a 2006-os világbajnokságon, az argentinok elleni meccsen tapasztaltam hasonlót. Taktikailag mindkét együttes nagyon magas szintet ütött meg, de mi játszottunk fölényben. Nem tudtam elképzelni, hogy az olaszok akcióból is betalálnak” – vélekedett Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

„Muszáj volt kicsit változtatnunk a csapat szerkezetén, ezért álltunk át a háromvédős rendszerre. Az olaszok nem olyan futballt játszanak, mint a szlovákok. Két támadóval és két szélsővel rohamoznak, nagyon veszélyes lett volna négy a négy ellen hagyni a védőket. A játékuk könnyen kiszámítható, a szélekről indulnak befelé, de nagyon jól csinálják. Az olasz–spanyol meccset látva egyből az ugrott be, hogy ezt a felállást alkalmazzuk” – indokolta meg Löw, miért választotta a háromvédős szisztémát.

„A tizenegyesrúgók kijelölésébe nem akartam belefolyni. A játékosok eldöntötték, hogy ki vállalja. Általában jól rúgjuk a tizenegyeseket, de ezúttal többször is hibáztunk” – mondta Löw.

A szakember hozzátette, a combizomsérülés miatt lecserélt Sami Khedira aligha épül fel a csütörtöki elődöntőre, Mario Gomez állapota kapcsán azonban bizakodóbb.

Az olasz válogatott éléről távozó Antonio Conte szakmailag nem értékelte a meccset, helyette megköszönte az együttműködést a futballistáknak és a szakmai stáb tagjainak.

„A legnagyobb győzelmet azzal arattam, hogy ezekkel a srácokkal dolgozhattam. A szertárostól a szakácsig mindenki hozzájárult ahhoz, hogy csodálatos élményekkel gazdagodjak. Büszkeséggel tölt el, hogy ezek az emberek mindent beleadtak a közös munkába. Amikor mindent megteszel, senkit nem lehet kritizálni, és ezt a szurkolók is tudják” – mondta Conte.

„Ez a generáció fejlődőképes. A keret nagy részét olyan játékosok alkotják, akik először jártak világversenyen, és ehhez hasonló meccsekre van szükségük a tanuláshoz. Nagyon optimista vagyok az olasz futball jövőjét illetően” – tette hozzá a Chelsea következő menedzsere.


LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
NÉMETORSZÁG–OLASZORSZÁG 1–1 (0–0) – tizenegyesekkel 6–5

Bordeaux, Matmut Atlantique, 21 óra (Tv: M4 Sport). Vezeti: Kassai Viktor (magyar)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Höwedes, Boateng, Hummels – Kimmich, Khedira (Schweinsteiger, 16.), Kroos, Hector – Özil – Müller, Gomez (Draxler, 72.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
OLASZORSZÁG: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza, 121.) – Florenzi (Darmian, 86.), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Éder (Insigne, 108.), Pelle. Szövetségi kapitány: Antonio Conte
Sárga lap: Hummels (90.), Schweinsteiger (112.), ill. Sturaro (56.), De Sciglio (57.), Parolo (59.), Pelle (91.), Giaccherini (103.)
Gólszerző: Özil (65.), ill. Bonucci (78. – 11-esből)

Tizenegyesrúgások (vastaggal, akik berúgták): Insigne, Kroos, Zaza, Müller, Barzagli, Özil, Pelle, Draxler, Bonucci, Schweinsteiger, Giaccherini, Hummels, Parolo, Kimmich, De Sciglio, Boateng, Darmian, Hector

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik