A Guardian a csoportkör után a spanyolok győzelmét várja

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 20:25
A Guardian szerint eddig a spanyolok a legmeggyőzőbbek (Fotó: Getty Images)
A Guardian összeállította az Eb-erősorrendjét a csoportkör után. Az élen Spanyolország, de Ausztria is felért a dobogóra, míg a mieink a 20. helyre kerültek.

A Guardian felállította erősorrendjét az Európa-bajnokság csoportköre után. A lapnál az egyedüli hibátlan Spanyolország került az első helyre, amely még gólt sem kapott a három mérkőzésen. A második helyen a házigazda német válogatott került be, amely szintén veretlenül, nyolc gólt szerezve jutott tovább. A dobogó harmadik fokára az osztrákok kerültek. Ralf Rangnick együttese a franciákat és a hollandokat megelőzve csoportelsőként jutott be a legjobb 16 közé.

Az erősorrend negyedikje Franciaország, az ötödik Portugália lett. A legjobb tízbe Grúzia (7.) is bekerült, sőt meg is előzte a 9. helyezett angolokat.

Az A-csoportból Németország tehát a második, Svájc a hatodik, míg Skócia az utolsó 24. helyen áll a rangsorban. A magyarok a 20. helyre kerültek. „A torna előtt a sötét ló címkét kapta, miután néhány lenyűgöző eredményt ért el – többek között Németország és Anglia ellen idegenben aratott győzelmet –, de az első mérkőzésen, Svájc ellen borzalmas első félidőt produkált” – írja a mieinkről a Guardian, hozzátéve, hiába javult a magyarok játéka a Svájc elleni mérkőzés második félidőben és a németek ellen is, a pontszerzés nem jött össze nekik. Kiemelik továbbá, hogy nem ez volt a magyarok reális tudása, és azt, hogy a Skócia elleni 100. perces győztes gólt a megsérülő Varga Barnabásnak ajánlotta a csapat.

NYOLCADDÖNTŐ
JÚNIUS 29. – SZOMBAT
18.00: Svájc–Olaszország, Berlin (38. mérkőzés)
21.00: Németország–Dánia, Dortmund (37. mérkőzés)
JÚNIUS 30. – VASÁRNAP
18.00: Anglia–Szlovákia, Gelsenkirchen (40. mérkőzés)
21.00: Spanyolország–Grúzia (39. mérkőzés)
JÚLIUS 1. – HÉTFŐ
18.00: Franciaország– Belgium, Düsseldorf (42. mérkőzés)
21.00: Portugália–Szlovénia, Frankfurt am Main (41. mérkőzés)
JÚLIUS 2. – KEDD
18.00: Hollandia–Románia, München (43. mérkőzés)
21.00: Ausztria–Törökország, Lipcse (44. mérkőzés)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik