A korai kiesés után is marad az olasz válogatott élén Luciano Spalletti

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 14:02
Gabriele Gravina megerősítette, Luciano Spalletti marad a válogatott élén (Fotó: Getty Images)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke, Gabriele Gravina megerősítette, hogy a nyolcaddöntős búcsú ellenére Luciano Spalletti marad az olasz válogatott élén.

Mint ismert, az olasz válogatott 2–0-ra kikapott Svájctól, s ezzel búcsúzott a legjobb 16 között. Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke elmondta, a korai búcsú ellenére Luciano Spalletti marad a válogatott élén. „Tegnap hosszú beszélgetés volt az edzővel, és úgy gondolom, elképzelhetetlen úgy megoldani a problémákat, hogy nyolc-kilenc hónap után félbehagyunk egy többéves projektet” – idézi Gravina szavait a football-italia.com.

„A projektünk középpontjában egy olyan edző áll, aki kilenc-tíz hónapja van itt, akinek nem mindig állt rendelkezésére minden játékos. Meg kell kapnia a bizalmunkat, hiszen hatvan nap múlva máris új kihívás vár ránk”. Az olaszok legközelebb szeptemberben a franciák vendégeként lépnek pályára a Nemzetek Ligájában.

Az Eb-címvédő olaszok a csoportkörben egy győzelem (Albánia) mellett egy döntetlent (Horvátország) játszottak, valamint egyszer kikaptak (Spanyolország). A legjobb 16 között a magyarokkal egy csoportban lévő Svájc 2–0-ra legyőzte Spalletti együttesét.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik