A L’Équipe szakírója gólt vár Kylian Mbappétól a lengyelek ellen

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 10:00
Kylian Mbappé lassan már a torna kieséses szakaszára fókuszálhat (Fotó: Getty Images)
Többféle maszkot is kipróbált az elmúlt napokban az osztrákok ellen orrcsonttörést szenvedő Kylian Mbappé, a franciák csatárcsillaga labdaéhesen tér vissza a pályára.

 

 

A TOVÁBBJUTÁS MÁR ELDŐLT, a franciákat foglalkoztató témákat mégis napestig lehet sorolni. Mikor szerez újra gólt a válogatottban Antoine Griezmann? Mikor kerülhet csúcsformába Aurélien Tchouaméni? Kivel találkozhat a kieséses szakaszban a csapat, ha a csoport élén vagy a második helyén végez? A legforróbb téma mégis Kylian Mbappé állapota. Pontosabban, hogy mi a helyzet az orrcsontjával. A már kiesett lengyelek ellen, kedden játszhat végre az UEFA által engedélyezett maszkban? Ha igen, vajon mennyire zavarja a fejét védő orvosi eszköz?

Bernard Lions, a francia L’Équipe munkatársa ezekben a napokban, hetekben Németországban dolgozik, a helyszínen nézte meg a franciák eddigi két összecsapását, az Ausztria ellen 1–0-ra megnyert meccset és a hollandok elleni gól nélküli döntetlent. A harmadik találkozón Dortmundban, Lengyelország ellen kemény küzdelemre számít, és ha százszázalékos biztonsággal nem is tudta lapunknak megmondani, visszatér-e Kylian Mbappé a kezdőcsapatba, egy lépéssel közelebb vitt a megoldáshoz.

„Az edzéseken négy maszkot próbált ki – mondta lapunknak Bernard Lions, aki a legutóbbi, közös rendezésű Európa-bajnokság alkalmával egy hónapot töltött Budapesten. – Nem vicc, az egyik tréningen húszpercenként cserélgette, az orvosi stáb több típusú, különböző formájú maszkot hozatott neki. Ha jól tudom, végül a sötét színű mellett döntött, ezt az Európai Labdarúgó-szövetség is engedélyezte.”

Az orrcsonttörést szenvedő sztár visszatérése előtt élesben is tesztelte fejvédőjét, a Paderborn fiataljai ellen jelezte Didier Deschamps szövetségi kapitánynak, vállalja a meccset. Nem is sikerült rosszul, speciális orr­védő maszkjában a Paderborn U21-es csapata elleni kétszer harmincperces összecsapáson két gólja mellett két gólpasszt adott.

„Nem lesz akadálya a játékának – folytatta Bernard Lions. – Elnézve az edzéseken nyújtott teljesítményét és a hétvégi, fiatalok elleni produkcióját, a néhány napos kihagyás talán jót is tett neki, még inkább labdaéhesen várja a lengyelek elleni összecsapást. Nem leszek meglepve, ha Lengyelország ellen gólt szerez.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT
18.00: Hollandia–Ausztria, Berlin (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!  
18.00: Franciaország–Lengyelország, Dortmund (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik