Eb 2024: a fürdőszoba helyett a pályára vágyik Thomas Delaney

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 11:44
Thomas Delaney (szemben) bevetésre kész – óriási meccs vár a dánokra a szerbek ellen (Fotó: AFP)
Gyomorproblémája miatt nem játszott a labdarúgó Európa-bajnokság előző fordulójában. Kedden, zerbia ellen azonban bevetésre kész Thomas Delaney, a dán válogatott középpályása. A továbbjutás a tét a két együttes összecsapásán.

Unalmasan teltek az utóbbi napjai Thomas Delaney-nek. A Sevilla kötelékéhez tartozó dán középpályás gyomorproblémái miatt kihagyta az Anglia elleni mérkőzést (1–1), és a többiektől elkülönítve töltötte az utóbbi néhány napot. A hírek szerint már jól van, így kedden, Szerbia ellen akár pályára is léphet, de az biztos, hogy ezt a csatát már nem a televízión nézi.

„Néhány napig ágyhoz voltam kötve, jószerével sátrat vertem a fürdőszobába – idézte a 78-szoros válogatott futballistát a bt.dk. – Elég unalmasak voltak a napok, próbáltam mindig máshol aludni. Az angolok elleni mérkőzést olyan részlegen néztem a szállodában, amelyről azelőtt azt sem tudtam, hogy létezik. Az egyenlítő gólnál persze egyből felugrottam, hatalmasan ordítottam. Szerencsére már jobban vagyok, szeretnék ott lenni a szerbek elleni találkozón. Nem azért jöttem az Európa-bajnokságra, hogy az ágyban feküdjek.”

Persze nem lesz könnyű visszakerülnie a csapatba, az angolok ellen ugyanis éppen az egyik posztriválisa, Morten Hjulmand szerzett óriási gólt, és ezek után aligha hagyja ki őt a kezdőből Kasper Hjulmand szövetségi kapitány.

„Nem annyira szórakoztató a kispadról nézni a mérkőzéseket – mondta Delaney. – Persze kicsit bosszant, hogy nehezebb a csapatba kerülnöm, de a lényeg, hogy nyerjünk, amihez természetesen jó futballistákra van szükség. A középpályán régóta jelentős a versenyhelyzet, szerencsére kiváló labdarúgóink vannak ezen a poszton. Hjulmand mellett ott van Christian Eriksen is, ám remélem, azért kapok majd valamennyi lehetőséget Szerbia ellen.”

Dániának mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy biztosan továbbjusson, de vélhetően a döntetlen is elég neki. Mindenesetre kedvező előjel, hogy legutóbb, 2022 márciusában 3–0-ra győzött Szerbia ellen, s az azt megelőző két egymás elleni összecsapást is megnyerte.

Delaney a 2022-es felkészülési találkozót vádlisérülése miatt kihagyta, ám jól emlékszik a mérkőzésre, valamint arra is, hogy egyáltalán nem volt annyira sima, ahogyan az eredmény sugallja.

„Az öltözőben is téma volt, hogy hiába nyertünk simán, sok problémát okoztak nekünk a szerbek azon a meccsen. Nem becsülhetjük le őket! El kell kerülnünk, hogy ők irányítsák a játékot, mert abból nem jöhetünk ki jól. Mindkét együttesnek óriási a tét, ennek megfelelően készülünk.”

VÉLEMÉNY
Kasper Hjulmand, a dán válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón
Felkészültünk arra, hogy a szerbek ránk akarják erőltetni az akaratukat, és arra törekednek, hogy minél keményebb legyen a mérkőzés. Éppen ezért végig higgadtnak kell maradnunk. A szerbek erősek és magasak, erőnléti szempontból ez lesz a legnehezebb összecsapásunk a csoportban.

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT
18.00: Hollandia–Ausztria, Berlin (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!  
18.00: Franciaország–Lengyelország, Dortmund (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
C-CSOPORT
21.00: Anglia–Szlovénia, Köln (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Dánia–Szerbia, München (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

     
A C-CSOPORT ÁLLÁSA       
1. Anglia

2

1

1

2–1

+1

4

2. Szlovénia

2

2

2–2

0

2

3. Dánia

2

2

2–2

0

2

4. Szerbia

2

1

1

1–2

–1

1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik