NS-terasz: angol üdvrivalgás

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 22:59
Fotó: Kloo Anita
Néhány centiméter… Még vasárnap kora este is téma volt a Várkert Bazár Öntőház udvarán, az NS-teraszon, hogy a szombati második nyolcaddöntős meccsen a VAR emiatt érvénytelenítette a dánok gólját.

Thomas Delaney cipőjének orra ennyivel volt előrébb, s ez a modern futballban megengedhetetlen. A szurkolók többsége és szakértő vendégünk, Szélesi Zoltán korábbi 28-szoros válogatott is erről beszélt Cselőtei Márkkal, az nso.hu szerkesztőjével. A németek örülhettek, ráadásul nem sokkal ezután szintén VAR-döntés alapján kaptak egy tizenegyest, s bár küzdöttek az északiak, a hazaiak jutottak tovább.

Vajon lesz-e újabb meglepetés? – ez volt a kérdés az angol–szlovák meccs előtt. Szombaton az olaszok kényszerültek búcsúzni, a svájciak folytathatják. Az U21-es válogatott szövetségi edzője úgy vélte, bár az angolok kerete sokkal erősebb, mint az ellenfélé, ha megint úgy játszanak, mint a csoportmeccseken, újra nem várt eredmény születhet. Az NS-terasz vendégei közül sokan északi szomszédunknak drukkoltak, az angoloknak kevesebben, de hangosabban.

Nagyon sokáig úgy tetszett, Kane-ék kiesnek, de az utolsó pillanatban Bellingham káprázatos góljával egyenlítettek. Az angoloknak szurkolók hatalmas üdvrivalgásban törtek ki, majd a hosszabbítás elején Kane fejesénél még nagyobb volt a ricsaj. Ezúttal elmaradt a meglepetés, a legutóbbi Eb egyik döntősének megmaradt az esélye, hogy ismét bekerüljön a fináléba.

Ma újabb két nyolcaddöntős mérkőzést rendeznek az Európa-bajnokságon. Szakértő vendégünkkel, Kiss László Vasas-legendával, 33-szoros válogatott labdarúgóval a kezdés előtt egy órával a francia–belga (18) és a portugál–szlovén (21 óra) összecsapást vezeti fel Vincze Szabolcs, a Nemzeti Sport újságírója.

Vendégünk: Kiss László

 

Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány számos, fizikai aktivitásra ösztönző eseményt szervez a meccsnapokon.

A mai program:
Várkert Bazár,Öntőház udvar panorámaterasza
17.00–17.45: Felnőttedzés szakedzővel
18.00–19.45: Gyerekeknek: kézműves alkotótevékenység az egészséges életmód témakörben (színezők, egészségesétel-választó, egészségtelen, a szervezetben gyulladást okozó, nem „pocakbarát” ételek megismertetése), akadálypálya gyerekeknek, ügyességi vetélkedők; felnőtteknek: Longevity. Amit tudni érdemes a tudatos étkezésről

Alkoss!
A Várkert Bazárba érkezőknek lehetőségük van az NS standján megvásárolni a Nemzeti Sport legújabb termékét, a Fix tipp társasjátékot, kiadónk Eb-magazinját, a válogatott mezbe öltöztetett Tévé Macit, valamint a DRK-val közösen készített Puskás-ruhakollekció darabjait is.
VÁSÁROLJON AZ NS-STANDON!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik