Stanislav Lobotka: A szív és a tudás győzelme volt

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Frankfurt
Vágólapra másolva!
2024.06.18. 12:57

Nem Kevin De Bruyne, nem Romelu Lukaku, nem Leandro Trossard és Jeremy Doku sem. Stanislav Lobotka lett a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság Belgium–Szlovákia mérkőzésének (0–1) legjobb játékosa, aki a Nemzeti Sportnak adott interjút a találkozót követően.

„Azzal a céllal léptünk pályára, hogy szeretnénk legalább egy pontot szerezni. Tudtuk, ez fájni fog nekünk. Sokat kell majd futnunk labda nélkül is. Ez beigazolódott – mondta kimerülten és rekedten a vegyes zónában Stanislav Lobotka, akit a meccs legjobb játékosának választottak. – Fantasztikus elismerés ez számomra. Ha majd a jövőben megpillantom a serlegeim között ezt a szobrocskát, akkor nem az fog az eszembe jutni, hogy én lettem a meccs embere, hanem az, hogy legyőztük Belgiumot.”

A hétfői teljesítmény után szinte biztos, hogy Lobotka nem tölti ki a 2027 júniusáig élő szerződését a Napoliban. Lapunk úgy értesült, hogy már a hétfői találkozó után a Real Madrid tett érte komoly ajánlatot...

A LOBOTKÁVAL KÉSZÜLT TELJES BESZÉLGETÉST ITT OLVASHATJA EL. 

Stanislav Lobotka pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a belgák ellen. Kezében a meccs legjobbjának járó serleg (Fotó: Getty Images)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik