Az argentin szövetségi kapitány „kihívta” az Eb-n játszó csapatokat

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.07.09. 14:34
Scaloni szerint ezen a szintem már nagyon kiegyenlített a mezőny (Fotó: Getty Images)
A The Athletic interjújában az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni kijelentette, szívesen látná az európai csapatokat küzdeni a Copa Américában.

A szurkolók körében már évek óta téma, hogy az Európa-bajnokságot vagy a Copa Américát lehet nehezebben megnyerni. Ezúttal erről a kérdésről kikérték az argentin szakember véleményét is a Kanada elleni elődöntő előtt, aki érdekfeszítő választ adott.

„Nem hiszem, hogy bármelyik is nagyobb megmérettetés lenne a másiknál. Vannak olyan csapatok az Európa-bajnokság elődöntőjében, amelyeket megvertük a világbajnokságon, de ez nem jelenti azt, hogy mi feltétlen meg tudnánk nyerni az Eb-t” – válaszolta Scaloni a The Athletic kérdésére. 

„Ezen a szinten, úgy vélem, nagyon kiegyenlített a mezőny. Jó lenne egyszer egy európai gárdát látni az amerikai viadalon és fordítva, hogy lássuk, milyen eredmények születnek” – tette hozzá a tréner. 

Az interjú végén Scaloni azt is megemlítette, ebben az esetben szinte már egy világbajnokságról beszélnénk, így nem igazán lenne értelme az ötletnek. 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik