Joselu után Pedri is odaszólt Kroosnak

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 10:27
Antonio Rüdiger (2) és Pedri (26) pénteken az Eb negyeddöntőjében csapnak össze (Fotó: Getty Images)
Pedri, a spanyol labdarúgó-válogatott középályása beszélt a németek elleni Eb-negyeddöntő előtt Dani Olmóról, Ilkay Gündoganról és Toni Kroosról.

Pedri, a spanyol válogatott középpályása a németek elleni mérkőzés előtt a Marcának elmondta, nem a médiának akar magyarázkodni, hanem a játékával akarja megmutatni, hogy sérülés után visszanyerte régi formáját. A Barcelona játékosa hozzátette, tisztában van vele, hogy „ha nem lősz gólt és nem adsz asszisztokat, akkor nem kerülsz a címlapokra”. 

Pedri az elmúlt időszakban a sérülések miatt sokat kihagyott, sokan felevenítették, hogy a játékos fiatalon az Eb-n és az olimpián is részt vett három éve. „Nem bántam meg. Van itthon egy érmem, ami büszkeséggel tölt el. Normális dolog azt mondani, hogy a sérülések emiatt jöttek, de amikor ilyen helyzetbe kerülsz, nagyon nehéz nemet mondani a válogatottnak” – mondta a 21 éves játékos, aki elmondta, hogy voltak szomorúbb pillanatai is, ám már újra boldog.

A spanyolok Németországgal játszanak Eb-negyeddöntőt péntek este, kérdéses, hogy Luis de la Fuente Pedrit vagy Dani Olmót jelöli-e a kezdőbe. „Úgy tűnhet, mintha nem jönnék ki jól Dani Olmóval, pedig ez nem így van. Bárkinek is kell játszania, a legjobbját fogja nyújtani” – nyilatkozta Pedri, aki Ton Kroos kapcsán is megszólalt – „Kroos? Ő egy legenda, de reméljük, ez lesz az utolsó meccse.” 

Lehmann korábban fiatal és kicsi csapatként jellemezte Spanyolországot, Pedri szerint ez nem baj, hiszen a spanyol válogatott és a Barcelona is ért el sikereket hasonló csapatokkal. Pedri szót ejtett barcelonai csapattársáról Ilkay Gündoganról, aki az idény során őszintén kritizálta a katalánok teljesítményét. „Ezeket felnagyítja a média. Gündogan őszinte játékos. Jobb, ha beszél a dolgokról és nem hallgat. Amikor veszítesz, nem szabad nevetni és bulizni” – mondta a német játékos kapcsán.

A németek védőjével, Antonio Rüdigerrel klubszinten is meggyűlt a baja a barcelonai középpályásnak. „Nagyon jó és erős belső védő, de nem kell félni tőle. A szorító védekezési technikája szerintem tiszteletlen, mert fáj és idegesítő.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
18.00: Spanyolország–Németország, Stuttgart (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n! 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik