Nagyon, nagyon különleges – Rice Lamine Yamalról

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.14. 11:01
Declan Rice (Fotó: Getty Images)
Az angol válogatott 25 éves középpályása, Declan Rice rendkívül elismerően nyilatkozott 17 éves riválisáról, a spanyol Lamine Yamalról. Tette mindezt úgy, hogy közben odaszúrt a francia játékosoknak.

„A minap láttam egy statisztikát arról, hogy Yamal tizenkét éves volt, amikor kitört a koronavírus-járvány. Na ez elég para! Tizenkét éves volt, amikor a Covidban éltünk. Ez megmutatja, mennyire jó játékos” – kezdte az angol válogatott középpályása, Declan Rice a sajtótájékoztatón.

Majd kitért rá, nem ért egyet azzal, hogy a franciák beleálltak a fiatalba az elődöntő előtt. Főként Adrian Rabiot-ról van szó, aki azt nyilatkozta Yamalról, hogy az addigiaknál többet kell mutatnia, ha a döntőben szeretne játszani.

„Most tizenhét éves, és nem értem, hogy a francia futballisták miért beszélnek így róla. Mert amit ennyi idősen a Barcában csinál, ahhoz tapsolni kellene. Én, mint labdarúgó-szurkoló és mint játékos mondom, hogy az ilyesmit tisztelni kell. És néha azt kell mondanod, hogy tizenhat évesen »Wow, ez nagy bátorságra vall!« A Barcelonában játszani egy dolog, de ugyanakkor azt csinálni, amit ő csinál, na az már nagyon, nagyon különleges” – fogalmazott elismerően Rice.

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
DÖNTŐ
21.00: Spanyolország–Anglia, Berlin (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik