Vb 2010: a gyártó válaszolt a vb hivatalos labdáját ért kritikákra

Vágólapra másolva!
2010.05.31. 21:23
Az adidas szóvivője válaszolt azokra a kritikákra, amelyeket több sztárjátékos – többek közt Iker Casillas, Julio César, Gianluigi Buffon  és Giampaolo Pazzini – fogalmazott meg a dél-afrikai világbajnokság hivatalos labdájával kapcsolatban. A fő érv az volt, hogy a régóta folyó tesztek folyamán pozitív visszajelzéseket kaptak.

„Decemberben kezdtük el tesztelni a labdát több ligában. Minden visszajelzés pozitív volt" – mondta Thomas van Schaik, a gyártó cég szóvivője.

„A világbajnokság minden résztvevő válogatottjának elküldtük a labdát, tehát nem most kellene először találkozniuk vele" – folytatta.

Korábban két kapus, a brazil Julio César és a spanyol Iker Casillas is szörnyűnek nevezte a vb-labdát, a mezőnyjátékosok közül Luis Fabiano a furcsa, Giampaolo Pazzini a katasztrofális jelzőt használta rá.

„Megfigyelhető, hogy mindig is kritizálták a világversenyek előtt a labdát, de aztán senki sem bánkódott, amikor szép gólokat és nagy védéseket látott. A labda a jó játékosokat még jobbá teszi, oda megy, ahová rúgják és a kapusok is könnyebben ki tudják számítani, merre kell vetődniük " – folytatta a védekezést az adidas szóvivője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik