Vb 2010: még a kapitány is megkönnyezte a szlovák továbbjutást

Vágólapra másolva!
2010.06.25. 15:32
Olaszország elleni bravúros 3–2-es győzelmével Szlovákia bejutott a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság legjobb tizenhat válogatottja közé, s a csoportbeli második helyet még Vladimír Weiss szövetségi kapitány is megkönnyezte.

Weiss elérzékenyülten nyilatkozta a győztes meccset követően: „Felkészültünk az olaszok játékából, labdarúgóim pedig szinte végig tudásuk felett teljesíttettek. Jók voltunk labdatartásban, és sokat fejlődtünk támadásgyorsaságban, amihez valóban remek egyéni teljesítmények párosultak. Külön hálásak vagyunk szurkolóinknak, akik Dél-Afrikába is elkísértek bennünket. Talán bizonyítottuk számukra, hogy tudunk futballozni."

Erre rímeltek a középpályás Erik Jendrísek szavai is, aki roppant tömören fogalmazta meg örömét: „Sikerült bizonyítanunk, hogy a világbajnokságra nem nyaralni érkeztünk…”

Most pedig következzenek a találkozó (egyik) hősének, a támadó Róbert Vitteknek a gondolatai: „Nem gondoltuk volna, hogy ennyire kontrollálni tudjuk a mérkőzést, s az utolsó perceket leszámítva az egész találkozón jobbak voltunk. Szívvel is játszottunk, ami döntőnek bizonyult. Továbbjutásunk a legjobb tizenhat közé remek siker, amely az egész szlovák futballnak új perspektívát nyújthat."

Jegyezzük meg, a tavasszal kölcsönben a török Ankaragücüben futballozó csatár eddig a világbajnokságon három találatot szerzett, melyekkel a szlovák válogatott góllövőlistáján beérte az eddigi listavezető Németh Szilárdot – mindketten 22-22 gólnál tartanak.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik