Vb 2010: Muntari szerint Ghána még messzire juthat a tornán

Vágólapra másolva!
2010.06.24. 16:52
A labdarúgó-világbajnokságon szereplő ghánai válogatott középpályása, Sulley Muntari szerint csapata még sokáig eljuthat a tornán, miután sikerrel vették az első akadályt, és továbbjutattak a D-csoportból.

Ghána az egyetlen afrikai válogatott, amelynek sikerült kivívnia eddig a csoportból való továbbjutást (és már csak Elefántcsontpartnak van erre matematikai esélye, de szigorúan csak matematikai...), annak ellenére, hogy az utolsó mérkőzésükön Mesut Özil góljával kikaptak a németektől 1–0-ra. Természetesen az is kellett ehhez, hogy Ausztrália 2–1-re legyőzze Szerbiát a csoport másik mérkőzésén.

„Szeretnénk minél tovább versenyben maradni. Ugyanakkor nagyon jó együttessel találkozunk a nyolcaddöntőben. Nem lesz könnyű legyőzni, ehhez erőn felül kell teljesítenünk" – mondta Muntari, majd hozzátette, csapata minden meccset meg akar nyerni, és minél tovább akarnak jutni a világbajnokságon.

„A világbajnokságnak az idén egy afrikai ország ad otthont. És arra is emlékeztetnék mindenkit, hogy sokan vannak a csapatban olyanok, akik négy évvel ezelőtt még nem voltak tagjai a gárdának, és most ők is megtapasztalhatják, milyen érzés az, amikor az ember először vesz részt egy ilyen eseményen. Én személy szerint nagyon örülök ennek" – zárta mondandóját az Inter középpályása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik