Vb 2014: a spanyolok és a franciák is találtak fogást Kassain

Vágólapra másolva!
2013.03.27. 13:10
Egygólos (1–0) győzelmet aratott a spanyol labdarúgó-válogatott Párizsban a házigazda franciák elleni vb-selejtezőn, a címvédő ezzel visszaállt az I-csoport élére. A mérkőzést követően a győztes spanyolok tizenegyest és kiállítást kérnek számon a játékvezetőn, nevezetesen Kassai Viktoron, míg a vesztes oldal piros lapos játékosa, Paul Pogba szerint túlságosan szigorú volt vele szemben a magyar bíró.

A 31. percben egy indítást remekül tett maga elé a később győztes gólt szerző Pedro, ezzel két francia védőt is becsapott, majd a hazai tizenhatoson belül ütközött a kifutó kapussal, Hugo Llorisszal. Juan Andújar Oliver volt játékvezető, a Marca szakértője szerint súlyos hibát követett el a magyar kolléga, hiszen tizenegyest kellett volna ítélnie, a vétkes Llorist pedig ki kellett volna állítania, hiszen egyértelmű gólhelyzetben szabálytalankodott. Mindez 0–0-nál…

A kiállítás viszont a hajrában, a 78. percben, már egygólos spanyol vezetésnél történt. Pogba másfél perc leforgása alatt kétszer szabálytalankodott, lényegében mindkétszer teljesen fölöslegesen. Előbb felugrás közben térdével találta el Xabi Alonso tarkóját(!), majd Xavit buktatta, miután látványosan, nyújtott lábbal repült felé. Kassai mindkétszer sárga lappal értékelte a tettét, viszont így a piros is előkerült. Amit a francia középpályás méltánytalannak tart.

„Nagyon csalódott vagyok az eredmény és a kiállításom miatt is. Utóbbi túl szigorú ítélet volt. Azt hiszem, hogy a játékvezető hibázott, de el kell fogadjam a döntését. Megérdemeltük volna a győzelmet, de legalább az egyik pontot. Ilyen a futball.”

PEDRO KÉRDÉSES MEG NEM ADOTT BÜNTETŐJE



MEGTAPSOLTA KASSAIT AZ EGY PERC ALATT KIÁLLÍTOTT FRANCIA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik