A hatszoros francia bajnokcsapat beletörődött a kizárásba, csak a harmadosztályban indulhat

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.07.23. 16:20
null
A Girondins Bordeaux főhadiszállása (Fotó: AFP)
A Girondins Bordeaux vezetősége kedden hivatalosan bejelentette, hogy nem sikerült új befektetőt találni, így a klub kénytelen beletörődni abba, hogy a következő idényben a francia labdarúgó-bajnokság harmadik vonalában (National) játszik.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a francia labdarúgóklubok gazdálkodását felügyelő szervezet (DNCG) nem tartotta kielégítőnek a Bordeaux pénzügyi tervét, ezért a klubot – bár 12. helyezettként nem esett ki – kizárta a másodosztályból (Ligue 2). Természetesen a harmadik vonalbeli induláshoz is kell a DNCG engedélye, a bordeaux-iaknak be kell nyújtaniuk egy újabb költségvetési tervet, azaz egyelőre fennáll a veszélye a további lecsúszásnak.

Egy darabig úgy tűnt, a Liverpoolt is tulajdonló Fenway Sports Group kész megmenteni a Girondins-t, de a pillanatnyi pénzügyi helyzet alapos tanulmányozása után az amerikaiak elálltak vételi szándékuktól.

A hatszoros francia bajnok és négyszeres Francia Kupa-győztes Bordeaux még sohasem játszott az első két osztályon kívül; most ez is megtörténik.

Érdekesség, hogy a harmadik vonalban található még egy francia bajnokcsapat: a kétszeres aranyérmes Sochaux-t tavaly ilyenkor szintén pénzügyi okokból száműzték ide a másodosztályból.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik