Ligue 1: a Strasbourg egy év után megvált Patrick Vieirától

Vágólapra másolva!
2024.07.18. 15:30
Már nem Patrick Vieira a Strasbourg vezetőedzője (Fotó: Getty Images)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) legutóbbi idényét a 13. helyen záró Strasbourg bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott vezetőedzőjével, Patrick Vieirával.

Az Arsenal legendájának számító, 107-szeres francia válogatott Vieira 2011-es visszavonulása után két évvel utolsó klubjánál, a Manchester Citynél kezdett edzősködni, majd 2016 és 2018 között a New York City FC-t, aztán két évig a francia élvonalbeli Nice-t irányította.

A világ- és Európa-bajnok középpályás egy év szünet után kapott ismét munkát a Crystal Palace-nál, ahonnan 2023-ban távozott, s nem sokkal később ki is nevezte a Strasbourg, mellyel három évre szóló szerződést kötött, ám most, egy évvel később a klub bejelentette, hogy Vieira közös megegyezéssel távozik a csapattól.

„Az egész klub köszöni Patrick Vieira kifogástalan elkötelezettségét. Valójában az átmeneti idényben segíthette a fiatal tehetségek fejlődését, és mindig példamutató magatartást tanúsított a pályán és azon kívül is” – olvasható a klub honlapján

„Szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetet mondani a munkájáért, amelyet a projekt első szakaszában végzett és sok sikert kívánunk a jövőben. Mindig szívesen látjuk a klubban” – mondta Marc Keller, a Strasbourg elnöke.

A Sky Sports vezető futballszakírója, Kaveh Solhekol X-oldalán Vieira menesztése kapcsán megemlítette, hogy a szakembernek akkor kell távoznia, amikor a francia klubok pénzügyi nehézségekkel küzdenek, hiszen az új televíziós szerződés összege 30-40 százalékkal kevesebb lesz, mint a korábbi, s a csökkenő bevételek ellenére folytatódnak az infrastrukturális beruházások, így a Strasbourg is felújítja, és 32 ezer férőhelyesre bővíti stadionját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik