„Még mindig itt tartunk?” – Luis Enriquének nem tetszett, amikor Mbappéról kérdezték

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 16:46
Paris Saint-Germain Training Session and Press Conference
Luis Enrique szerint csapata készen áll arra, hogy megoldja Mbappé pótlását (Fotó: Getty Images)
A hétvégén a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) is elkezdődnek a küzdelmek, a címvédő Paris Saint-Germain pénteken a Le Havre vendége lesz. A találkozó előtt a párizsiak vezetőedzőjét, Luis Enriquét több dologról is kérdezték a francia újságírók, de érthető módon a legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy mit gondol Kylian Mbappé távozásáról, és látta-e egyáltalán korábbi játékosának a szerdai bemutatkozását új csapatában, a Real Madridban. A spanyol szakember válaszában nem kertelt, és ismét mindenki tudtára hozta, hogy már nagyon unja a hasonló kérdéseket.

Az első újságíró kérdések a PSG aktuális keretére, valamint a francia bajnokság idei várható erőviszonyaira vonatkoztak, amelyekre Luis Enrique még teljesen higgadtan is válaszolt. Szavai szerint nehéz idényre számít, hiszen a francia bajnokság mindig erős, ebben az idényben pedig meglátása szerint tovább erősödtek a kihívók. 

Ám aztán hamar előkerült az Mbappé-téma is, elsőként konkrétan az, hogy látta-e a szerdai Európai Szuperkupa-mérkőzést, ahol a francia világsztár bemutatkozott a Real Madridban, mi több, gólt is szerzett: „Nem láttam. De milyen idegesítők a spanyolok, te jóságos ég! Még mindig itt tartunk?! Meddig? És hogy tetszett az olimpia? Az igazat megvallva nem számítottam arra, hogy még mindig kapok kérdést Mbappéról, de nincs is titkolnivalóm: kivételes ember és játékos, akit imádok. Akárcsak a testvérét. A legjobbakat kívánom neki, kivéve, ha ellenünk játszik. Neki tehát a lehető legjobbakat kívánom, a Real Madridnak pedig azt, hogy veszítsen ellenünk...” – idézte Luis Enriquét az AS.

A következő körben arról is megkérdezték, hogy kivel lehet pótolni Mbappét az új idényben: „Izgalmas kihívás megmutatni, hogy a labdarúgás egy kollektív sportág. Mindnyájan ismerjük Kyliant, és a játékosként jellemző tulajdonságait, de edzőként és csapatként is ez egy mindenki számára izgalmas kihívás. Főszereplők akarunk lenni a versenysorozatokban, ennek érdekében pedig védekezésben és támadásban is fejlődni akarunk. A határozott véleményem pedig az, hogy meg is tudjuk csinálni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik