Tokaji ezúttal csak szurkolhat

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.14. 00:59
Címkék
Tokaji Viktor számára több mint egy hónappal a rajt előtt, március 1-jén véget ért a divízió-1-es világbajnokság. A dunaújvárosiak válogatott védője az FTC elleni bajnokin ütközött Rob Niedermayerrel, a zöld-fehérek kanadai csatárával, s már a palánkra csapódás után látszott: nagy a baj.
Tokaji most a nézôtérre szorult (Fotó: Meggyesi Bálint)
Tokaji most a nézôtérre szorult (Fotó: Meggyesi Bálint)
Tokaji most a nézôtérre szorult (Fotó: Meggyesi Bálint)
Tokaji most a nézôtérre szorult (Fotó: Meggyesi Bálint)
Tokaji most a nézôtérre szorult (Fotó: Meggyesi Bálint)
Tokaji most a nézôtérre szorult (Fotó: Meggyesi Bálint)

A nemzeti csapat alapembere hoszszú hónapokra harcképtelenné vált, hiszen jobb karjában eltört a kulcscsontja, míg a vállában elszakadtak a szalagok. A műtét után civilben nézte végig a bajnoki döntőt, amelyben a DAC drámai csatában maradt alul az Alba Volánnal szemben. A vb-felkészülés helyett pedig mostanában rehabilitációs kezelésekre, gyógytornára jár - szerda délelőtt is egy egyórás tréning után értük utol.

- Kezdjük a legfontosabbal: hogy van? - kérdeztük Tokaji Viktortól.
- Köszönöm, egyre jobban. Speciális vállerősítő gyakorlatokat végzek, s egy-másfél hónap múlva leszek maximálisan terhelhető állapotban.
- Bámulatosan gyorsan gyógyul, ám az év nagy eseményéről így is lemarad.
- Az már az első pillanatban látszott, hogy esélyem sincs felépülni április közepére, de ez egy kemény sportág, nyolcvanszázalékos állapotban sem szabad játszani. Ám én pillanatnyilag még nem vagyok alkalmas a hokira. Talán ha a sportág női szabályait alkalmaznák, azaz tilos lenne az ütközés…

- Megszokta már a szurkolói szerepkört?
- Nehéz dolog, bár ameddig nyer a csapat, sokkal könnyebben elviselhető. A bajnoki döntőben is ott voltam a fiúk mellett, igaz, tanácsokat nem szeretek adni, hiszen kívülről könnyű megmondani, mi a jó. Az én sérülésemről is sokan alkottak véleményt, ám az adott szituációban én voltam ott.
- Valamelyest kárpótolhatta, hogy önt választották a Borsodi Liga legjobb védőjének.
- Ha valamikor, akkor most egyáltalán nem számítottam rá, hiszen sok a remek védő a mezőnyben. Nem tudom,
mennyit számított a döntésnél a sérülésem, de mindenképpen remek érzés volt múlt pénteken a fehérvári magyar-holland meccs előtt átvenni a díjat.
- Említette, hogy egyre több a jó képességű védő Magyarországon. Ez fontos lehet a vébén is, hiszen az elmúlt években főként a jó kapusteljesítményre és a precíz védekezésre épült a válogatott taktikája.
- Azóta annyit változott a világ, hogy minden ellenfél komolyan veszi a magyar csapatot, így már nem játszhatunk bunkerhokit, arra számítva, hogy majd öt-hat kapuralövésből megnyerjük a meccseket. A hátvédekkel szerintem ezúttal sem lesz gond, főleg, ha a rajtig a szlovák Ondrejciket sikerül honosítani. Akkor lehetünk sikeresek, ha a helyzetkihasználáson javítunk.

- Bekkpárját, Horváth Andrást is kellemetlenül érinthette az ön sérülése, hiszen egy összeszokott egység bomlott meg.
- Andris kénytelen volt megszokni az új helyzetet, és úgy látom, Szélig Viktorral jól megértik egymást. Már a bajnoki döntőben is bizonyítottak, éppen ezért kár lenne szétszedni őket.
- A világbajnokság alatt a helyszínen szorít majd a társaknak?
- Úgy tervezem, vasárnap és hétfőn ott leszek Debrecenben, utána hazamegyek, mert a gyógytornát sem szabad hanyagolni, ám az utolsó két napon újra a Főnix-csarnokban szeretnék drukkolni.
- Hatalmas várakozás előzi meg a világbajnokságot, sokan bíznak a csodában, azaz a feljutásban.
- Iszonyatosan nehéz csoportba kerültünk, sokkal egyszerűbb lenne a dolgunk, ha tavaly a harmadik helyen végeztünk volna a vébén. Az elsőtől az ötödik helyig bármi benne van a pakliban. Beszélgettem a fiúkkal, azt mondták, nagyon jól sikerült az olaszországi edzőtábor, én pedig abban bízom, hogy a teher alatt kijön a csapatból a maximum.

Szavazás

Hoki divizió I-es vb Debrecenben. Feljut-e válogatottunk az A-csoportba?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik