Öt gólt ütött a Toronto csapatának a címvédő Anaheim Ducks

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 09:10
Három mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 93. játéknapján. Két találkozón hazai győzelem született, a Washington a Coloradót, míg a címvédő Anaheim a Torontót verte meg. Az egyetlen idegenbeli siker a Dallas nevéhez fűződik, a texasiak Chicagóban nyertek.
Jean-Sebastian Giguere (balra) nem kapott gólt
Reuters
Jean-Sebastian Giguere (balra) nem kapott gólt
Jean-Sebastian Giguere (balra) nem kapott gólt
Reuters
Jean-Sebastian Giguere (balra) nem kapott gólt

Tartalékosan készült a Chicago a Dallas elleni hazai meccsre, hiszen a Blackhawks hét játékosát is nélkülözte.

A hazaiak így is vezetést szereztek a hetedik percben, amikor Robert Lang használt ki egy emberelőnyt. A texasiak azonban még a játékrész vége előtt egyenlíteni tudtak, akkor szintén létszámfölényes szituációból Loui Eriksson talált be.

A mérkőzést az utolsó harmadban döntötte el a vendégcsapat, amikor Stu Barnes emberhátrányból lőtt Nyikolaj Habibulin hálójába. A hazaiak a végén a kapust is lehozták, de egyenlíteni nem tudtak, sőt, 17 és fél másodperccel a lefújás előtt Brendan Morrow az üres kapuba talált. A Chicago az elmúlt hét meccsen képtelen volt nyerni.

Jól játszott a címvédő Anaheim, amely hazai pályán ütött ötöt a Torontónak. A Ducks ezzel a sikerrel sorozatban ötödször nyert saját otthonában, a győzelemből Todd Bertuzzi és Corey Perry is egy-egy góllal, valamint két-két gólpasszal vette ki a részét.

Karrierje során 27. alkalommal maradt érintetlen Jean-Sebastien Giguere kapuja, aki 28 lövést hárított.

Az első két harmadban gólképtelenek maradtak a csapatok Washingtonban, a záró periódusban azonban háromszor is megzördültek a hálók. Donald Brashear és David Steckel találatai után kétgólos előnyhöz jutott a Capitals, de Marek Svatos góljával legalább azt elkerülte a Colorado, hogy egymás után két meccsen ne találjon a hálóba.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 93. JÁTÉKNAP
Chicago Blackhawks Dallas Stars 1-3
Washington Capitals Colorado Avalanche 2-1
Anaheim Ducks Toronto Maple Leafs 5-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik