Svédországból érkezett az új miskolci vezetőedző

Vágólapra másolva!
2011.07.06. 12:03
null
A szezonra megerősített Miskolc a bajnokságban és a kupában is a negyedik helyen végzett, a Mol-ligában elődöntőt játszhatott (Fotó: NS-archív, Korponai Tamás)
Címkék
A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának vezetősége megegyezett Kjell G. Lindqvisttel, így a következő szezonban a svéd szakember lesz az együttes vezetőedzője – adta hírül a klub honlapja. A tréner július végén érkezik ismét Miskolcra, hogy átvegye a csapat irányítását.

Miután Bob Dever, a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának korábbi vezetőedzője személyes okok miatt nem kívánt új szerződést kötni, az egyesületnek új tréner után kellett néznie. Egri István elnök szerint kényszerűen kellett belevágni a keresésbe.

„Nagyon sajnáltuk, hogy Bob úgy döntött, nem folytatja a miskolci munkáját, pedig nagyon elégedettek voltunk vele. Elhatározását tiszteletben tartottuk, ám ez egyben azt is jelentette, hogy új vezetőedzőt kellett keresnünk. Nagyon sok edzőt ajánlottak figyelmembe más szakmabeliek, voltak önként jelentkezők is, így volt lehetőségünk válogatni. A jelöltek szakmai múltját alaposan átnéztük, igyekeztünk több forrásból is információkat szerezni. Végül Kjell G. Lindqvist svéd edző maradt a „kalapban", akivel a múlt héten személyesen is tárgyaltunk itt Miskolcon. Megnézte a Jégcsarnokot, a kiszolgáló létesítményeket, hosszasan beszélgettünk a szakmai elképzeléseiről, a játékoskeretről, az esetleges igazolásokról. Mindezek végén – miután egyeztettem az elnökség tagjaival – egymás kezébe csaptunk. Bízom benne, hogy a több, mint húsz éves szakmai tapasztalatával eredményesen vezeti majd a Jegesmedvék csapatát.”

Kjell G. Lindqvist 45 éves, jégkorongedzőként immár 22 éve dolgozik. Pályafutása során hat bajnoki aranyéremhez segítette aktuális csapatát: többek között a svéd junior extraligában, illetve felnőtt harmadosztályban, a belga első osztályban és az osztrák Nationalligában (itt indul idén a Dunaújváros), ahol 2008-ban az EC Dornbirnnal lett első. Amikor 2000-ben a norvég elitligában harmadik helyre vezette a Trondheim együttesét, az év edzőjének választották.

Kjell G. Lindqvist július végén tér vissza Miskolcra
Kjell G. Lindqvist július végén tér vissza Miskolcra

Saját elmondása szerint a szakmai hitvallása nagyon egyszerű.

„Számomra a jól működő csapatjáték a legfontosabb. Egyetlen játékos sem lehet fontosabb a csapatnál, csak akkor lehet sikert elérni, ha mindenki egy irányba húzza a szekeret. A négy soros játékot tartom célravezetőnek, ez ad ugyanis módot arra, hogy kihasználjuk a csapatban rejlő lehetőségeket. Az edzéseim elég kemények, nagyon sok gyakorlással. Nem szeretem, ha a játékosok az edzés fele alatt csak körben állnak, anélkül, hogy bármit csinálnának. Úgy látom, hogy itt Miskolcon minden körülmény adott a megfelelő színvonalú munkához, hiszen a jégpálya, az öltözők, a kondicionáló terem és az egyéb lehetőségek kitűnőek. Őszintén megmondom, még Ausztriában is kevés az ilyen színvonalú jégcsarnok. Most a legfontosabb feladat a játékoskeret kialakítása, a számunkra legjobb légiósok megtalálása és szerződtetése. Bízom benne, hogy július végéig ezt végre tudjuk hajtani, hiszen augusztus elsején kezdjük a jeges edzéseket.”

Kjell G. Lindqvist július végén tér vissza Miskolcra, hogy megkezdje a felkészülést a Miskolci Jegesmedvék csapatával a szeptemberben kezdődő szezonra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik