Jégkorong: a japán válogatott korábbi szöv. kapitánya a Dab új edzője

Vágólapra másolva!
2011.08.11. 11:47
Címkék
A kanadai Glen Williamson irányítja a következő szezonban a magyar jégkorongbajnokságban szereplő Dab.Docler együttesét – erről Azari Zsolt, az Acélbikák ügyvezetője tájékoztatta a dabdocler.hu-t. Az 56 éves szakember ma délelőtt írta alá szerződését.

Hosszú tárgyalássorozat végén eldőlt, hogy Glen Williamson lesz a csapat új vezetőedzője– árulta el Azari Zsolt, az Acélbikák ügyvezetője. Az 56 éves kanadai vezetőedző egy évre írt alá a klubhoz, amelynek munkájába szeptember 5-én kapcsolódik be.

Glen Williamson komoly edzői tapasztalattal rendelkező szakember, aki az NHL-ben szerzett tapasztalatai mellett több válogatottat, valamint európai együttest is edzett már pályafutása alatt.

Másodedzőként a Winnipeg Jets, míg játékos-megfigyelőként a Los Angeles Kings alkalmazásában dolgozott az NHL-ben, A-csoportos világbajnokságon a japán válogatott szövetségi kapitánya volt, míg Európában a Frankfurt Lions másodedzőjeként, valamint az Eisbären Berlin vezetőedzőjeként is dolgozott.

Ezen kívül a svájci Lugano gárdáját irányította, ám a magyar jégkorong szurkolók a 2009–2010-es esztendőben ismerhették meg igazán, mikor a Budapest Stars együttesét vezette MOL Liga aranyéremig, valamint a magyar bajnokság harmadik helyéig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik