Jégkorong: gólt sem lőttünk a Négy nemzet tornája házigazdájának

POZSONYI SZILÁRDPOZSONYI SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 19:32
null
Galló Vilmos sem tudott segíteni a válogatotton (Fotó: Dömötör Csaba)
Az olaszországi Bolzanóban zajló Négy Nemzet Tornájának második játéknapján a magyar férfi jégkorong-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Olaszországtól.

 

Ahogy arra számítani lehetett, Olaszország sokkal nagyobb falatnak bizonyult a Michele Bolognini Négy nemzet tornáján, mint csütörtökön Dél-Korea (amely a magyarok meccse előtt megsemmisítő vereséget szenvedett Szlovéniától).

Sokkal balszerencsésebben nem is kezdődhetett volna a találkozó, Ambrus Gergőt egy vétlen magas bothasználatért „száműzték” a büntetőpadra, emberhátrányban pedig Peter Spornbergerről maradtak le a mieink, aki a kék vonalról bombázott a hálóba a tornán először lehetőséget kapó Horváth Dominik botos kesztyűje fölött.

Az olaszokkal szemben a magyar emberelőnyök végig dadogósra sikerültek, míg Dél-Korea ellen kettőből kétszer eredményes volt nemzeti csapatunk, ezúttal négyből nulla lett a mérleg. Viszont örömteli látványt nyújtott, hogy az öt az öt elleni játékban a fiúk nem szeppentek meg a magasabban rangsorolt ellenféltől, szépen felépített támadásokat vezettek, tudták, kinek hol a helye, csak azok a fránya befejezések…

Úgy tűnik, ebben az évben (bár igazán ránk cáfolhatnának) Kevin Constantine együttesei be vannak oltva gólszerzés ellen, ezúttal 42 lövésből nem sikerült bevenni Gianluca Vallini kapuját, mindössze Mihály Ákos és Kóger Dániel találta el egyszer-egyszer a kapuvasat. Hiába, Fortuna római istenség, hogyan is állhatott volna mellénk ebben a párharcban?

Spornberger a játék képének tökéletesen ellentmondva a második harmadban újfent betalált a kékről – Horváth Dominik előtt valakin még megpattant a korong –, majd az utolsó két percben, amikor már kapus nélkül futott az eredmény után Magyarország, Stipsicz Bence utolsó emberként hasra esett, így Brandon McNally zavartalanul vihette be a kegyelemdöfést.


MICHELE BOLOGNINI NÉGY NEMZET TORNÁJA
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3–0
(1–0, 1–0, 1–0)
Bolzano, 200 néző. Vezette: Lazzeri, Pinie, Bedana, Pace
OLASZORSZÁG: VALLINI – Miglioranzi, Larkin / SPORNBERGER 2, PIETRONIRO (1) / March, Gios / Soracreppa, Ginnetti – I. Deluca, Morini, Zanetti / Marchetti, Hannoun (1), Tedesco / Mantinger, S. Deluca (1), Frank (1) / McNally 1, Schiavone, Felicetti. Szövetségi kapitány: Mike Keenan
MAGYARORSZÁG: Horváth D. – Stipsicz, Hadobás / Tóth Gergely, Falus / Szabó B., Szabó Dániel / Kiss R., GARÁT – Erdély Cs., Hári J., Galló / Vértes, Horváth B., Kóger D. / Vincze P., Páterka, Sárpátki / Ambrus G., Németh K., MIHÁLY ÁKOS. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
Kapura lövések: 28–42. Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 4/0

További eredmény:
Szlovénia–Dél-Korea 10–0
Az állás két forduló után: 1. Szlovénia 5 pont; 2. Olaszország 4; 3. Magyarország 3; 4. Dél-Korea 0 (2)
A magyar válogatott további programja. Szombat: Magyarország–Szlovénia, 13 óra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik