Vlado Sola: Elégedett vagyok

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2004.10.04. 22:52
Címkék
A Fotex KCV legendás kapusa, a világ- és olimpiai bajnok Vlado Sola a legolvasottabb horvát napilapnak, a Vecernji Listnek adott interjúban kiemelte, hogy fontolgatja: visszavonul a válogatottból. Igaz, azt elképzelhetőnek tartja, hogy még egy-két alkalommal rendelkezésre áll, ha erre nagy szükség lenne.
Vlado Sola – a horvát fenegyerek
Vlado Sola – a horvát fenegyerek
Vlado Sola – a horvát fenegyerek
Vlado Sola – a horvát fenegyerek
Vlado Sola – a horvát fenegyerek
Vlado Sola – a horvát fenegyerek
Sola elmondta, valójában bejelentette, hogy visszavonul a válogatottból, de elképzelhető, hogy a novemberi svédországi Világkupán mégis ott lesz. "Sok fiatal tehetséges játékosunk van, így természetes, hogy Matosevic és én bejelentettük a visszavonulást - mondta. - Azonban Lino Cervar szövetségi kapitány a minap felhívott, és közölte, nagyon örülne, ha a Világkupán és a tunéziai világbajnokságon vállalnám a játékot. Még nem döntöttem, azonban ha nagy szükség lesz rám, természetesen vállalom a játékot. Van még motiváció bennem, hiszen nincs Európa-bajnoki címem, s nem nyertem se BL-t, se horvát bajnokságot. A Fotexben, remélem, magyar bajnok leszek. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, mondhatom, hogy Európa talán legjobban megszervezett egyesületébe kerültem. Nincs pénzhiány, a játékosok nagyon jók, emellett remek a hangulat, és a szurkolók is pompásak."
A Veszprémben eddig eltöltött időszakról Sola elmondta, nagyon jól feltalálta magát Magyarországon. "Igaz, előfordul, hogy a vendégszerepléseknél azt sem tudom, hogy melyik városban vagyunk, és hogy pontosan ki az ellenfelünk - mondta. - Eddig még csak néhány magyar szót sikerült elsajátítanom, azonban ha németül és franciául megtanultam a két országban kézilabdázva, biztos, hogy magyarul is megtanulok. Már tudom a különböző biztató szavakat."
Sola nagyon örül, hogy két honfitársa Renato Sulic és Zdravko Zovko edző vele van Veszprémben. "Sulic egyre jobban érzi magát - folytatta -, és már könnyített edzéseket végezhet, azonban továbbra is szed valamilyen gyógyszereket, így még nem játszhat. Zdravko Zovko régi barátom, hiszen annak idején együtt kézilabdáztunk, s amikor szövetségi kapitány lett, akkor is játszottam, és vele együtt Eb-bronzérmet és vb-ezüstérmet nyertem."

Szavazás

Ki lepheti meg a Fotexet az idei bajnokságban?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik