Lackovic máris sajnálkozik

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2004.11.20. 22:15
Címkék
A Badel Zagreb volt játékosa, az olimpiai bajnok horvát válogatott átlövője, Blazenko Lackovic igazolási botránya az idén nagy vihart kavart Zágrábban. Az EHF döntése kellett, hogy elhagyhassa csapatát, s a Flensburgba szerződjön.
Hajdani csapata nélküle képtelen volt BL-csoportjából továbbjutni, hiszen játéka éveken át az ő góljaira épült.A Laci becenévre hallgató átlövő mégsincs feldobódva attól, amit a Bundesligában tapasztalt. "Tudtam, hogy kemény lesz, de ennyire erős tempóra mégsem számítottam - vélekedett Lackovic, akit Lino Cervar szövetségi kapitány nevezett ugyan a Világkupára, de Svédországban mégsem jutott neki szerep. - Egészen más a német bajnokság, mint a horvát. Nemcsak azért, mert háromnaponta játsszuk a meccseket, hanem azért, mert minden meccsen a maximumot kell nyújtani. Nincs egy perc szusszanás sem, és ha megsérülsz, akkor jaj neked. A tavasszal megműtötték a térdemet, és az még meg sem gyógyult rendesen, máris a bokámmal akadt gondom. Pedig csak másfél hónapja vagyok itt. Csatlakozott hozzánk volt csapattársam, a Badel és a válogatott szélsője, Goran Sprem, így van kivel nosztalgiáznom. Alig vártam a Világkupát, de nem azért, hogy ott játszhassak, hanem hogy gyógyuljanak a sérüléseim. Ugyanis a műtött jobb lábomra nagyon figyeltem, így a balt túlterheltem. A bokámra pedig alig tudtam rálépni. A Világkupánál fontosabb az egészségem."A híresség, akiről a tavasszal az a pletyka terjedt, hogy a Fotex KCV-vel tárgyal, hozzátette, tartja a kapcsolatot volt csapattársaival. "A Badel nem olyan gyenge csapat, ahogyan ez kitűnik az eredményekből, de Cervarnak vissza kellene ülnie a kispadra - hangoztatta. - Tudom, hogy hiányzom a Zagrebnek, és nekem is hiányzik a Badel. Már sajnálom, hogy új klubba igazoltam, de úgy hiszem, Flensburgban sokkal többre vihetem."Nemzetközi férfi tesztmérkőzés
Debreceni KSE-MHK Kosice (szlovák) 29-25 (14-14). A Debrecen legjobb dobói: Dayka 7, Kiss I. 5, Szabó Cs. 4. A mérkőzést követően a DKSE szakmai vezetői úgy döntöttek, hogy nem szerződtetik a lengyel próbajátékost, Alkaidus Hildebrantot. A játékával ugyan elégedettek voltak, ám úgy ítélték meg, hogy hasonló képességűek már vannak a keretben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik