Mirza Dzomba is zsörtölődik

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2004.12.03. 22:26
Címkék
A közelmúltban megrendezett férfi Világkupára utazás előtt Lino Cervarnak, a horvát válogatott szövetségi kapitányának több kellemetlensége is volt. Blazenko Lackovic (Flensburg), a vb- és olimpiai bajnok gárda egyik kulcsfigurája bejelentette, ha most nem kúrálja ki sérülését, akkor kérdéses a föllépése a januári, tunéziai vb-n.
Aztán Tonci Valciccsal gyűlt meg a mester baja: a játékos egyszerűen nem vette föl a telefont (a csapattársai szerint Valcic hetekig nem szokott válaszolni a telefonhívásokra, és egyébként is ritkán szokott beszélni). Erre jött ráadásként Cervar megbetegedése.
A kapitánnyal kapcsolatosan eleinte sokkal súlyosabb megbetegedésre gyanakodtak (infarktus előtti állapotra), de kiderült, csak megfázott és kimerült. A lényeg: Cervar sem utazhatott el Svédországba, ahol csúnyán leszerepelt a világbajnok.
A csapatot a pályaedző, Irfan Smajlagic vezette, akivel közvetlenül az elutazás előtti napon közölték, hogy a Badel Zagreb három legjobbja - a csapatkapitány Slavko Goluza, valamint a válogatott egyetlen beállósa, Igor Vori és a jobbszélső Kaleb - sem utazik "sérülés miatt". Azonban a háttérben az állt, hogy Zoran Gobac, a válogatott és a Badel Zagreb főmenedzsere megtiltotta játékosainak, hogy elutazzanak Svédországba (a szövetség elnöke, Bartol Kaleb ezért felelősségre vonja Gobacot a következő elnökségi ülésen, mert a döntésével kárt okozott a válogatottnak).
Gobac ugyanakkor bejelentette, lemondásra készül.

Dzomba, a Ciudad Real csillaga (Fotó: Mirkó István)
Dzomba, a Ciudad Real csillaga (Fotó: Mirkó István)
Dzomba, a Ciudad Real csillaga (Fotó: Mirkó István)
Ebből a döntésből, valamint a súlyos Vk-fiaskóból (öt mérkőzés, öt vereség) nagy botrány keletkezett. Vlado Sola, Ivano Balic, Mirza Dzomba és Petar Metlicic, akik megmaradtak a Vk-ra az olimpiai bajnok csapatból, értetlenkedtek, mert ők is szívesen maradtak volna otthon pihenni, a Világkupán pedig egy fiatal csapat léphetett volna pályára. A négy sztár úgy véli, így lejáratta magát.
Mirza Dzomba is hasonlóan értelmezte a dolgokat. "A zágrábi reptérre utaztam, és meglepődtem, hogy a kezdőcsapatból csak négyen voltunk ott, illetve Goran Sprem, aki az olimpiáig alig jutott szóhoz - mondta. - Kár, hogy így leromboltuk a tekintélyünket, mert az utóbbi időben világszerte tiszteltek bennünket."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik