Fantasztikus Szeged-bravúr!

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2004.12.04. 22:59
Címkék
Ellentétben az elmúlt vasárnapi, veszprémi játékkal, most nagyon összeszedetten kezdtek a vendégek, s teljesen egyenrangúak voltak a címvédővel. A hazaiak szereztek rendszeresen előnyt, amit a 14. percig rendre sikerült egalizálni. Sőt egy perccel később Ilyés első találatával egygólos vezetésre tett szert a Pick. Aztán a kitűnően irányító Andjelkovics rezegtette meg a nagyon magabiztosnak tűnő Skof hálóját. Ilyés és Laluska próbálkozását blokkolták a magas hazai védők, majd Szabó nem tudta értékesíteni a büntetőt, de nem volt probléma, hiszen időben kiléptek a szlovén sztárokra a Pick-védők. Különösen a hazai nehéztüzérre, Rutenkára figyeltek Mezeiék, de nem szabad elfeledkezni Szente kapusról sem, aki ugyanolyan nagyszerű bravúrokat mutatott be, mint Szegeden a Barcelona ellen.
Két bírói tévedés sem zökkentette ki a szegedieket a ritmusukból: az összeszedett védekezés után fegyelmezetten támadtak, s testi épségüket sem kímélve próbáltak betalálni a hazai kapuba. Már a félidő sem mindennapi izgalmak közepette, s bedobált öngyújtóesővel ért véget.
A szünetben Kovács Péter felhívta a figyelmet a hibákra, s kérte, elsősorban az irányító betörésekre ügyeljenek tanítványai. Bajuszék a folytatásban rendre vezettek, azonban a hazaiak kezdeti gyengélkedése öt perc után elmúlt, s zsinórban négyszer találtak be. Szerencsére a Pick-játékosok ettől nem kaptak sokkot, s továbbra is figyelmes védekezéssel állították meg a szlovénokat. Ismét sikerült felzárkózniuk a szegedieknek, akik nagy akarattal vetették magukat a küzdelembe, bátran vállakoztak a betörésekre is. Ebben Andjelkovics járt az élen, aki nagyszerű labdákkal hozta helyzetbe társait, s maga is eredményesen próbálkozott.

Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

BAJNOKOK LIGÁJA

Adatbank: Pick-Szeged
Adatbank: Fotex KC Veszprém
A Picknek a mérkőzés hajrájában az emberelőnyét is sikerült gólra váltania, s így teljesen nyílttá vált a találkozó. Az 58. percben Andjelkovics góljával 22-22 lett az állás, majd a szerb idegenlégiós újból beköszönt Skof kapujába (22-23).
A játékvezetők talán kissé elhamarkodottan küldték le Djurkovicsot, aki nagyon jól semlegesítette Rutenkát. majd Puljeszevics védte Koksarov büntetőjét. Már-már úgy tűnt, hogy egygólos Pick-győzelem születik, amikor Mezei is a kiállítás sorsára jutott. Ezt az előnyt már a hazaiak gólra tudták váltani.
A visszavágón jó esélye lesz a Szegednek a negyeddöntőbe jutásra.

A szerb válogatott Andjelkovics (labdával) a Szeged és a mezôny egyik legjobbja volt (Fotó: Danis Barna)
A szerb válogatott Andjelkovics (labdával) a Szeged és a mezôny egyik legjobbja volt (Fotó: Danis Barna)
A szerb válogatott Andjelkovics (labdával) a Szeged és a mezôny egyik legjobbja volt (Fotó: Danis Barna)
Szóról szóra
Bajusz Sándor: - Betartottuk Kovács Péter taktikai utasításait, s megérdemeltük a döntetlent.
Ratko Djurkovics: - Csak egy cél lebegett előttem, hogy megállítsam Rutenkát. és ez sikerült .

Gondolta volna, hogy pontot veszítenek?
Miro Pozun: - Sajnos a csapatból rengeteget kivett a múlt hét végi Szuperkupa-győzelem. A fáradtság jelei mutatkoztak, s ezt nagyon jól kihasználta az egyébként címvédő-specialista magyar csapat.

Mikor érezte azt, hogy ponttal tér haza csapata?
Kovács Péter: - Dobozi Iván technikai vezető már az otvenharmadik percben, amikor egy gólra lefaragtuk a hátrányunkat, azt mondta, na, ez már döntetlen lesz. Én akkor nagyon kételkedtem benne, bár a játékosok küzdenitudása, akarata nekem is tetszett. Azonban hátra van még a szegedi találkozó, s ott is meg kell ismételni ezt a kitűnő teljesítményt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik