Csak hat gólra a magyar finálétól

B. A., H. B.B. A., H. B.
Vágólapra másolva!
2005.04.17. 00:02
Címkék
Hatgólos hátrány, azaz a továbbjutás szempontjából határeset. Így fest a győri lányok helyzete a ma délutáni visszavágó előtt. Pedig a Dunaferr elleni Magyar Kupa-fináléban nyújtott teljesítmény, a trófea elnyerése után a Rába-parti szurkolók bizakodással tekintettek a HC Leipzig elleni EHF-kupa-elődöntő első mérkőzése elé. Sőt több mint háromszázan el is kísérték kedvenceiket a keletnémet nagyvárosba.
Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

EHF-KUPA
Adatbank: Győri Graboplast ETO KC

Kézilabda-lexikon
Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

EHF-KUPA
Adatbank: Győri Graboplast ETO KC

Kézilabda-lexikon
Aztán csalódtak.
Nemcsak a hatgólos (33-27) vereség, hanem elsősorban a mutatott játék miatt. Azok, akik elkísérték Lipcsébe a lányokat, a helyszínen, akik itthon maradtak, a tv-készülékek előtt ülve szemlélhették kedvenceik vergődését. A visszavágó előtt, néhány napos elemzés után aztán már higgadtan értékelték a történteket a főszereplők.
"Mintha kissé túlpörögtek volna a lányok, a túlzott akarat valósággal bénította őket. Elsősorban védekezésben fordultak elő gyakori hibák. Egy magasabb célokat maga elé tűző csapatnak nem szabad egy mérkőzésen harminchárom gólt kapnia"-vélekedett az első hatvan perc történéseiről Róth Kálmán.

Az első meccs óta eltelt napokban fokozatosan oldódott a hangulat, mely aztán bizakodásba csapott át. "Ez a német együttes semmivel sem jobb csapat, mint a miénk" - hangsúlyozták a játékosok, vezetők, szurkolók egyaránt és a lányok elszántan készülnek nem kis hátrányuk ledolgozására, amely persze nem ígérkezik egyszerű feladatnak.
A Graboplast ETO az eddig lejátszott európai kupamérkőzései során még sohasem fogadott hatgólos hátrányban ellenfelet. A 2001-2002-es évi EHF-kupa-sorozatba a 16 közé jutásért a dán Fridrikshaven négygólos (24-20), az elődöntőben a norvég Baekkelagets Oslo ötgólos (27-22) előnnyel érkezett Győrbe, aztán az előbbi 12 (34-22), utóbbi pedig nyolcgólos (31-23) vereséggel kényszerült távozni. A győri lányok most is hasonló bravúrra készülnek.
"Még egyszer nem játszhatunk olyan rosszul, mint Lipcsében - kezdte Görbicz Anita. - Elszántak vagyunk és ígérem, hogy tíz góllal nyerünk!"

"Az nem vitás, hogy egyáltalán nem vagyunk könnyű helyzetben, de nekünk hazai pályán mindenképpen ki kell tudnunk harcolni a döntőbe jutást - mondta Mörtel Renáta. - Nyolcgólos győzelmet várok."
A héten a keményebb, pontosabbbb védekezést, a gyors lerohanásokat és az ugyancsak gyors visszarendeződést gyakorolták a lányok. A védekezés hatékonyabbá tétele érdekében Róth mester érdekes gyakorlatokat végeztetett.
"Tudtuk, és a lipcsei mérkőzésen saját bőrünkön is tapasztalhattuk, hogy ellenfelünk játéka a norvég válogatott beállósra, Sörlie-Lybekkre épül - fogalmazott a győri szakvezető. - Az ellene való megfelelő felkészülés érdekében megkértem férficsapatunk edzőjét, Tóth László kollégámat, hogy gyakorlásainkra engedje át hozzánk Nánik Sándort. Ô, meglátásom szerint, hasonló termete és erőszakos játéka miatt is valóságos alteregója a lipcseiek norvég hírességének. Nánik megoldotta azt, amit vártam, játékával jól szolgálta a csapat felkészülését. Alaposan elemeztük az első mérkőzést és ennek megfelelően készültünk. Ne vegye tőlem senki nagyképűségnek, de úgy látom, hogy a miénk jobb csapat. Örömmel tapasztaltam a héten, hogy a lányok igen elszántak és fogadkoznak, hogy hazai pályán a közönség biztatásával kiharcolják a továbbjutást."
Az edzés végén a pályáról való levonulás közben Görbicz Anita egy huncut mosoly kíséretében két kezével még felénk mutatott egy tízest, bizonyítva, hogy állja ígéretét.

Úgy legyen, bár a győri sikerekért szorítók akkor sem szomorkodnának, ha most Mörtel Renáta bizonyulna jobb tippelőnek, hiszen ez is azt jelentené, hogy a Graboplast ETO KC játszhatná a döntőt a Cornexi ellen.
A vendégek természetesen optimistán várják a visszavágót, Martin Freulund Andersen szerint a Lipcsében megszerezett előny kitart a visszavágó végégig. "Amit elterveztünk, azt az első mérkőzésen tökéletesen megvalósítottuk - mondta a német együttes dán mestere. - Persze pontosan tudjuk, hogy a párharc második fele még hátravan, de ha olyan okosan és pontosan kézilabdázunk, mint hazai környezetben, akkor nem érhet baj minket. Tudjuk, hogy a győrieket fanatikus szurkolótábor biztatja majd, de a hangulat nem lehet hatással a lányokra."

Alig maradt belépőjegy
A mérkőzés iránt óriási az érdeklődés. Az ülőhelyre szóló jegyek már napokkal ezelőtt elfogytak, és már csak állóhelyre akad belépő. A telt ház, a jó hangulat tehát meglesz, már csak a továbbjutást kell kiharcolni a teljes boldogsághoz.

Szavazás

Győr-Cornexi a női EHF-kupa döntőjében. Mit vár?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik