Férfi kézi: Csak gólt nem lőttek nekünk a bírók - Csoknyai

Vágólapra másolva!
2015.01.14. 18:26
Csoknyai István önkritikusan beszélt a magyar férfi junior kézilabda-válogatott elbukott világbajnoki selejtezője kapcsán, ugyanakkor a gyenge bíráskodást is kiemelte a hollandok elleni vereség kapcsán.

„Három összetevő miatt maradtunk le a világbajnokságról – mondta Csoknyai István az utanpotlassport.hu-nak. – Amióta a srácokkal dolgozom, még nem kézilabdáztunk ennyire gyengén. Bár sokan lesajnálják a hollandokat, egyáltalán nem voltak rosszak. Nem világverő csapat, de két-három éve együtt dolgozó, rakkolós, komoly erőt képviselő ellenfél. És persze a moldovai bírók tevékenysége mellett sem mehetek el szó nélkül."Csoknyai István az utanpotlassport.hu-nak. – Amióta a srácokkal dolgozom, még nem kézilabdáztunk ennyire gyengén. Bár sokan lesajnálják a hollandokat, egyáltalán nem voltak rosszak. Nem világverő csapat, de két-három éve együtt dolgozó, rakkolós, komoly erőt képviselő ellenfél. És persze a moldovai bírók tevékenysége mellett sem mehetek el szó nélkül."

Mint ismert, a mieink továbbjutási esélye már az első meccsen elszállt, miután kikaptunk a hollandoktól, akik végül három győzelemmel vívták ki a vb-szereplést.

„Ahogy mondani szokás, csak gólt nem lőttek nekünk. Húsz percet játszottunk emberhátrányban, nálunk minden lépés és belemenés volt, három szabályos gólunkat vették el. Juhász Ádámmal arról beszélgettünk, hogy az egész bajnokságban nem fújtak rá nyolc lépéshibát, amennyit itt. Ha azt mondom, hogy a játékvezetők döntően befolyásolták az eredményt, tán meg sem bántom őket... Klasszikus nagy csapat elbírta volna a nyomást, mi nem. De nem akarom felmenteni a fiúkat vagy magamat, mindenkinek a felelőssége, hogy nem sikerült. A meccs után úgy éreztük magunkat, mint a bokszoló a kiütés pillanatában. Szép álommal lettünk szegényebbek..."

A korosztály utolsó utánpótlás-világversenye lett volna a brazíliai vb, ennek hiányában azonban gyakorlatilag már nincs juniorválogatott, Csoknyai megbízatása január 31-én lejár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik