Férfi kézi EHF-kupa: Csoknyai a sok hiányzó ellenére is derűlátó

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 15:52
Egy percig sem tagadta Csoknyai István, a Balatonfüred bajnoki bronzérmes férfi kézilabdacsapatának edzője, hogy együttese EHF-kupa-csoportjában, amelyben a hét végén kezdődnek a küzdelmek, a német Melsungen a nagy esélyes.

„A további két gárdával, a svéd Eskilstunával és a horvát Nexe Nasicével azonos a kilátásunk a továbbjutásra, vagyis a második hely megszerzésére – magyarázta Csoknyai István, amikor a pénteki, Nexe elleni veszprémi összecsapásról kérdeztük. – Az első lépést pénteken, a Veszprém Arénában kell megtennünk, amely nekünk is idegen pálya, igaz, a héten már itt edzettünk. Elvárják tőlünk a győzelmet, mert a Veszprém a SEHA-ligában oda-vissza nagy különbséggel verte meg a Nexét, pedig a Füred nem Veszprém. A horvát bajnoki ezüstérmes ellen, amelyről több friss videót láttunk, izzasztó, szoros küzdelemre számítok, főleg azért, mert több sérültünk még nem épült fel."

A három hónapja lábsérüléssel bajlódó Zdolik Bence február végén kezdheti újra az edzéseket. A vállát fájlaló Ligetvári Patrik sem játszhat pénteken, miként kimarad eltiltás miatt Uros Vilovszki is (az előző körben az osztrák Alpla Hard elleni idegenbeli mérkőzésen kapott piros lapot és három meccsre szóló eltiltást – ebből pénteken a másodikat tölti).

„Derűlátóak vagyunk, mert a bajnokságban foghíjasan is sikereket értünk el, a Cegléd ellen nyertünk itthon, majd Balmazújvárosban is két pontot szereztünk – folytatta az edző –. A legfőbb gondunk, hogy csak Bánhidi Bencére számíthatunk a beállós helyén. A fiatal válogatott játékos jó formában van, de védekezésben, Vilovszki hiányában, olykor pihentetnünk kell, hogy bírja a hatvan percet. Zdolikot viszont jól helyettesíti Faluvégi Rudolf és Kancel Otto."

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Balatonfüred–Nexe Nasice (horvát), Veszprém, 20 óra (Tv: Digi Sport 2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik