Női kézi Eb: hétvégéig eldőlhet, Dániában lesz-e a teljes torna

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.11.17. 17:44
null
Ha minden jól megy, a dánok rendezik meg az egész tornát (Fotó: AFP)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) és a dán szövetség (DHF) közös közleményt adott ki, melyben elismerték, intenzíven folynak a tárgyalások arról, hogy a norvégok visszalépése után a női Európa-bajnokság egészét Dániában rendezzék meg.

 

Mint ismert, a Norvég Kézilabda-szövetség hétfőn jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem tudja vállalni a decemberi női Európa-bajnokság társrendezői szerepét, így visszalép attól. A dán sajtó már akkor megszellőztette, lehetséges, hogy a teljes torna Dániában zajlik majd – a trondheimi csoportot Kolding városában rendezhetik meg –, és ennek a lehetőségét most az európai és a dán szövetség is megerősítette.

A közös közleményben kitérnek arra, hogy a változtatás technikai, szervezeti és gazdasági szempontjainak értékelése folyamatban van az érintett felek teljes támogatásával.

„Az EHF nagyra értékeli a dán szövetség rugalmasságát, a gyors és pozitív hozzáállását ezekben a kihívásokkal teli időkben. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a dánokkal, és támogatjuk őket, amiben csak tudjuk. Már csak tizenhat nap van hátra a torna kezdetéig, így ez óriási feladat, szerencsére Dánia tapasztalt rendező, készen áll a feladat megoldására. Mindezzel együtt rengeteg megbeszélnivaló van, bízunk benne, hogy a végső és pozitív döntés a hét végére megszületik” – mondta Martin Hausleitner, az EHF főtitkára.

„Több megbeszélésre is sort került ma, nemcsak szervezeti, hanem politikai szinten is. Tekintettel a szervezés összetettségére, nem megy minden azonnal, de a dolgok jelenlegi állása szerint a hétvégi bejelentés reálisnak tűnik. Mindent megteszünk azért, hogy a dániai Eb megvalósuljon” – tette hozzá Per Betelsen, a dán szövetség elnöke.

A magyar válogatott Trondheimben játszotta volna le a csoportmérkőzéseit, ám így minden bizonnyal Dániában szerepel majd.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA, DECEMBER 3-TÓL 20-IG)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning):
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Herning):Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (?):Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (?):Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország
A csoportok első 3 helyezettje jut a középdöntőbe.

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 4., 18.15:
Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00:Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30:Hollandia–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik