Női kézilabda Eb: Kolding városa veheti át a norvégiai csoportokat

Vágólapra másolva!
2020.11.15. 13:59
null
Per Bertelsen szerint valakinek állnia kell a számlát (Fotó: AFP)
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Dánia egyedül rendezi meg a decemberi női kézilabda-Európa-bajnokságot, miután a norvég egészségügyi szabályzatok gyakorlatilag ellehetetlenítik a rendezést. A trondheimi csoportmérkőzéseket Kolding városa rendezheti meg. 

Mint beszámoltunk róla, a norvég miniszterelnök, Erna Solberg nem támogatja országa számára a december 3-án kezdődő női kézilabda-Európa-bajnokság társrendezését, de nem is tiltja meg azt. A Norvég Kézilabda-szövetség jelen állás szerint csak hétfőn dönt a rendezésről, de a vasárnapidán sajtóhírekszerintjó esély van rá, hogy a teljes torna Dániában zajlik majd, a trondheimi csoportot Kolding városában rendezhetik meg.

A jelenlegi norvég egészségügyi szabályok szerint ha egy csapat, vagy válogatott bármely játékosa pozitív koronavírustesztet probukál, akkor a teljes keret legalább 10 napig karanténba kerül. Erre remek példa a norvég labdarúgó-válogatott,amelynek elmarad a vasárnapi, Románia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzése, mert az egyik játékos pozitív tesztet produkált, így a keretből mindenki karanténba vonult.

Éppen ezek miatt a szigorú szabályozások miatt kezdett el dolgozni egy alternatív megoldáson a Dán Kézilabda-szövetség és az EHF. Bár hivatalos döntés még nincs, jelen állás szerint a decemberi Eb-t kizárólág Dániában rendezik meg – a csoportokat Koldingban és Herningben, az elődöntőket és a döntőt Herningben.

Bár a Dán Kézilabda-szövetség elnöke, Per Bertelsen szerint Dánia készen áll rá, hogy átvegye a teljes rendezést Norvégiától, ehhez pénzügyi segítségre lesz szükségük.

Ha a szövetséget pénzügyi kár éri, amiért átválallja a rendezést Norvégiától, akkor nem tudok igent mondani a feladat megoldására. Biztos van valaki, aki küld majd egy e-mailt nekem, hogy átvállalja a költségeket. Dánia megtesz mindent a rendezés érdekében, de valakinek szponzorálnia kell azt, akár az EHF, vagy egy jómódú ember legyen az" – nyilatkozta Bertelsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik