Női kézi BL: Értetlenül állok a fordítás előtt – Elek Gábor

Vágólapra másolva!
2023.05.07. 16:22
null
Elek Gábor meghatódottan és megdöbbenten nyilatkozott csapata sikere után (Fotó: Árvai Károly)
Amint arról beszámoltunk, az FTC-Rail Cargo Hungaria 33–26-ra nyert a francia Metz otthonában, így 59–58-as összesítéssel továbbjutott. A mérkőzést követően így nyilatkoztak a főszereplők a Sport TV-nek.

 

„Nagyon közel vannak a történtek ahhoz, hogy ez legyen életem legjobb kézilabdaélménye. Sok csodát megéltem már a Fradi kispadján, de ehhez foghatót, ráadásul idegenben még nem, úgyhogy nehezen találom a szavakat. Borzasztóan meg vagyok hatódva, mert amit csapatként előadtunk, az mindent felülmúlt” – értékelt a Ferencváros vezetőedzője, Elek Gábor.

„Ez a siker a csapatról szólt. Óriásit harcoltunk! Mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz. Teljesen értetlenül állok a látottak előtt, próbálom felidézni az eseményeket. A szerencsével sem álltunk hadilábon, egy féidő alatt visszakaptunk mindent a sorstól az elmúlt egy év alatt minket érő hihetetlen mennyiségű szerencsétlenségért. Régi álmunk teljesült, nagyon büszke vagyok a lányokra” – mondta el az FTC mestere, aki a félidőben azt kérte csapatól, ha nyílik a rés, próbáljon meg bevágódni azon.

A nyilatkozatok után jött a hír, hogy Elek az idény végén távozik az FTC-től. Erről bővebben itt olvashatnak.

„Bíró Blanka vagyok, final four résztvevő kapus! – kezdte értékelését Bíró Blanka. Úgy éreztem a csapaton, hogy volt pár védésem, majd folyamatosan épült fel az előny... Meglett a három-, négy-, ötgólos különbség, és így tovább!”

„A második félidő harminc perce rettentő hosszú volt számomra a kapuban. Igyekeztem tartalékolni az erőmmel, hiszen nem sokat tudtam a héten edzeni, és próbáltam végig higgadt maradni. Az ötvennyolcadik percben felnéztem az eredményjelzőre nyolcgólos előnynél, ott már tudtam, hogy ezt már nem fogjuk elveszíteni.”

Márton Gréta: Egy percig sem gondoltuk, hogy ne tudnánk megcsinálni
– Hogy emlékszik vissza a találkozó utolsó pillanataira?
– Az utolsó percekben annyira elvesztettem a fejemet, hogy csak arra koncentráltam: muszáj túlélnünk ezt a pár percet. Örülök, hogy sikerült, nem emlékszem sok mindenre, de az megvan, hogy egymásba karolunk a többiekkel, és mindenki nagyon boldog.
– A legfontosabb mérkőzéseken, a legélesebb helyzetekben talál be. Hogy maradhat ilyen higgadt ezekben a kulcsmomentumokban?
– Nagyon készülök ezekre a mérkőzésekre fejben, és a társak is rendkívül sokat segítenek. Egy percig sem gondoltuk, hogy ne tudnánk megcsinálni, ezt erősítettük a héten mindenkiben, a biztonság pedig szerintem jó hátteret ad egy játékosnak.
– Volt valami előjele, hogy a hatgólos hazai vereség után ilyen eredmény születhet Franciaországban?
– Őszintén megvallva, nem volt. Egyáltalán nem éreztem, hogy tízzel, vagy többel győznénk, de a mérkőzésen megismételhetetlen fordulat állt be. Tudom, hogy hátrányból nagyon jól tudunk kézilabdázni, ami ezúttal is bebizonyosodott. Örülök, hogy ilyen sok góllal nyertünk.

„Ez volt az álmom, amiért elkezdtem kézilabdázni és amiért külföldre igazoltam. Nem veszíteni jöttünk, küzdöttünk, mindent megtettünk, hogy amit lehet, kihozzunk ebből a meccsből, és ez lett a vége. Az évad során voltak hullámvölgyeink, játszottunk nagyon jól és rendkívül rosszul is, de pokolian nagyot küzdöttünk, és sosem adtuk fel. Hihetetlenül boldog vagyok!” – mondta el Angela Malestein, az FTC jobbszélsője

„Nagyon rosszul játszottunk, szinte mindent kihagytunk. A végén sok lövést kihagytunk, és védekezésben is bután játszottunk. Nagyon kínos ez a vereség, rendkívül csalódott vagyok. Tudtuk, hogy a Ferencváros tapasztalt csapat, sok rutinos játékossal, akik jól teljesítenek, egyszerűen csak koncentráltabbnak kellett volna lennünk az egész mérkőzésen” – nyilatkozta Kristina Jörgensen, a Metz irányítója

A mérkőzésről bővebben itt olvashat!

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Metz HB (francia)–FTC-Rail Cargo Hungaria 26–33 (17–17)
Továbbjutott:
az FTC, 59–58-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik