Földi Sándor Koszovóban

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2003.08.09. 21:36
Címkék
Már-már elkönyveltük, hogy munkát vállal Zalaegerszegen, és ő lesz, aki megpróbál lelket verni a ZTE-be, amikor fordult a kocka, s eltűnt az országból. Földi Sándorról, a Kaposváron bajnoki címet nyerő edzőről sokáig kevesen tudták, merre jár, mígnem kiderült, az öreg kontinens egyik "zűrös térségében, a koszovói Pristinában igyekszik csapatot találni magának. Márpedig aki jártas a külpolitikában, az tudhatja, egy vajdasági embernek legalábbis merészség felbukkanni arrafelé.
Földi Sándor: irány Koszovó? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Földi Sándor: irány Koszovó? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Földi Sándor: irány Koszovó? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Földi Sándor: irány Koszovó? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Földi Sándor: irány Koszovó? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Földi Sándor: irány Koszovó? (Fotó: Meggyesi Bálint)
"Tény, hogy a helyi klub vezetői nyomatékosan felhívták a figyelmemet, ne nagyon szólaljak meg szerbül, Koszovóban ugyanis gyűlölik a szerbeket – kezdett bele a legutóbb Szegeden dolgozó szakember. – Bizony, a vendéglőben megfordultak utánam az emberek, azt el is határoztam, ha este szólítanak meg, angolul vagy németül válaszolok. Egyébként már tavaly is felvetődött, hogy Pristinába megyek dolgozni, de anyám azt mondta, felakasztja magát, ha ott kötök ki. Tudja, nekünk nem ajánlatos Koszovóban mutatkoznunk, ezért is megtisztelő, hogy engem szemeltek ki edzőnek. Furcsa, bazári élet zajlik arrafelé, a gyorsan hatszázezres várossá változó Pristinában hatalmas a zsúfoltság, nem is beszélve a rendre felügyelő rengeteg katonáról.”
Hogy Földi ezután mégis Koszovó felé tart, legalábbis furcsa, de a mester gyorsan magyarázattal szolgál. "Nem hallottam túlságosan biztató dolgokat Zalaegerszegen, s ezért, bár jó lett volna a ZTE-t irányítani, nemet mondtam a felkérésre – indokol az edző. – Két hetet töltöttem el azóta Pristinában, és ami a szakmát illeti, kifejezetten kedvező a kép. A bajnok MEB Pristinát kellene irányítanom a jugoszlávok korábbi világbajnok játékosával, ragyogó edzőjével, Joszip Djerdjával karöltve, és emellett enyém lenne a fiókcsapat, az ugyancsak első ligás X-Universiteti. Az előző évadban itt játszott az Albacompból ismert horvát Zoran Martic, valamint a Körmenden és Dombóváron is megforduló amerikai Sean Riley, de ők nem maradtak, a helyükre új légiósokat kell szereznem. Az egyesület vezetői annyit mondtak, kereshetek horvátot, amerikait, csak szerbet ne.”
Földi a napokban érkezett haza Koszovóból, ám néhány nap után visszatér, és hamarosan eldönti, elfogadja-e a nagyrészt albánok lakta város klubjának ajánlatát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik