Férfi kosár: Hanga Ádámék ott lesznek a rájátszásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.18. 19:35
null
A rájátszás szempontjából kulcsfontosságú meccset vívott, és nyert meg 88–75-re Hanga Ádám csapata, a Laboral Kutxa a spanyol élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban a Zaragoza vendégeként. A magyar légiós együttese ezzel a sikerrel biztosította be a helyét a legjobb nyolc között, vagyis pályára léphet a rájátszásban.

A vendégek nagyon jól kezdték a találkozót, hiszen rögtön 11–0-ra elhúztak, Pleiss zárásai mögött tengernyi hely jutott a dobóiknak. Joseph Jones beállásával viszont észhez tért a Zaragoza, és kiegyenlítette a meccset, majd a második negyed elején Tabu triplájával még a vezetést is átvették a hazaiak. Innentől azonban beindult a Laboral: Nocioni mellett San Emeterio, Pleiss és Hanga is hozzátette a magáét, így végül különösebb gond nélkül győzött – az utolsó percekben már a húsz pontot verdeste a különbség.

A vendégek 57 százalékkal céloztak mezőnyből, míg a Zaragoza csak 42-vel, ráadásul több büntetőt harcoltak ki, valamint több lepattanót is szereztek meg, nem volt olyan faktor, amiben a hazaiak lettek volna jobbak.

Hanga Ádám csereként beállva 21 percet töltött a pályán, ez alatt 11 pontot szerzett. Mindkét triplakísérletét értékesítette, kettesből 2/3 volt a mutatója, két büntetőjéből pedig egyet dobott be. A magyar légiós egyébként is hasznos tagja volt övéinek: kiosztott négy gólpasszt, megszerzett négy labdát, leszedett egy lepattanót, kiharcolt egy faultot, míg a negatív oldalra két személyi hiba került fel a neve mellé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik