Alonso szerint most kezdődik az „igazi tánc” a világbajnoki címért

Vágólapra másolva!
2007.06.19. 20:46
A csapattársa mögött 10 pontos hátránnyal második Fernando Alonso szerint most kezdődik az igazi harc a végső sikerért az 58. Formula-1-es világbajnokságban. Korábbi nyilatkozatára utalva a spanyol klasszis azt is elárulta: minden korábbinál jobban érzi magát új csapatánál, a McLaren-Mercedesnél.
Franciaországban folytatódhat Alonso és Hamilton csatája
www.autosport.com
Franciaországban folytatódhat Alonso és Hamilton csatája
Franciaországban folytatódhat Alonso és Hamilton csatája
www.autosport.com
Franciaországban folytatódhat Alonso és Hamilton csatája

A száguldó cirkusz az elmúlt két futamon Kanadában és az Egysült Államokban vendégeskedett, a következő heti Francia Nagydíjjal kezdődik az újabb európai időszak.

„Most kezdődik igazán a világbajnokság. Hasznot húzhatunk abból a tényből, hogy visszatérünk Európába” – mondta a kétszeres világbajnok.

Alonso kiemelte: még csak hét futamot rendeztek az idei sorozatból, még a felénél sem tart a sorozat.

„Minden korábbinál jobban érzem magam, biztos vagyok abban, mostantól még eredményesebbek leszünk. Jobb a csapat, mint egy-két héttel ezelőtt. Mindenki tudja, nagyszerű az autónk, minden jól megy, megbízható és roppant gyors a kocsi. A csapat annak is tudatában van, hogy mindkét versenyző képes a győzelemre, a dobogós helyezés megszerzésére” – jelentette ki magabiztosan Fernando Alonso.

Alonso azt is elárulta, a McLarennél most már sokkal jobban ügyelnek arra, hogy azonos elbírálásban részesítsék a pilótákat. A múlt héten még kifogásolta, hogy Lewis Hamilton kanadai győzelmét nagyobb örömmel fogadták a csapattagok, mint az ő korábbi diadalait.

„Mindenki megértette a szavaimat, óvatosabbak lettek” – jegyezte meg a spanyol csillag.

Az autosport.com szerint a csapaton belüli azonos elbírálást, a kölcsönös segítséget mutatja, hogy Fernando Alonso pénteki tapasztalatainak értékelése segítette Lewist Hamiltont ahhoz, hogy szombatra és vasárnapra növelte sebességét, főleg a pálya középső szakaszában.

„A csapat ebből a szempontból is jó munkát végzett. Lewis még újonc, nem ismeri igazán a pályákat, így péntekenként mindent megtudhat a tapasztalataimról, az autóm és köreim adatairól. Így könnyebben ismeri meg a pályákat, tudja, hol nyerhet fontos tizedeket” – zárta mondandóját a kétszeres világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik