Hegedűs kapus bravúrjainak köszönhették az egy pontot a vendégek

Vágólapra másolva!
2007.09.24. 20:09
A tizedik helyezett Vasas a forduló előtt még tizennegyedik, ám azóta a kieső helyre visszacsúszó újonc Siófokot fogadta a Soproni Liga 9. fordulójának zárómérkőzésén.
Gólok kellett légi balett Angyalföldön
Mirkó István
Gólok kellett légi balett Angyalföldön
Gólok kellett légi balett Angyalföldön
Mirkó István
Gólok kellett légi balett Angyalföldön

SOPRONI LIGA, 9. FORDULÓ

VASAS-SIÓFOK 0-0
Helyszín: Illovszky-stadion
Nézőszám: 500
Játékvezető: Szabó Zs.
Asszisztensek: Kispál R., Szalai Z.
VASAS SIÓFOK
33 Németh G. 1 Hegedűs L.
27 Balogh Zs. 20 Miklósvári
5 Pandur 7 Kuttor
28 Unierzyski 4 Forgács
23 Kincses 3 László A.
6 Somorjai 12 Csopaki
14 Tandari 23 Eugene
32 Piller 11 Kanta Sz.
8 Németh N. 13 Nagy L.
22 Rebryk 21 Lipcsei R.
11 Lázok 15 Fülöp Z.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mészöly Géza Botos Antal
Csere: Piller helyett Mundi (63.), Rebryk helyett Skita (76.), Tandari helyett Odrobéna (84.), ill. Fülöp helyett Gajda (64.), Csopaki helyett Ambrus (77.), Nagy L. helyett Kozmor (88.)
Sárga lap: Unierzyski (18.), ill. Csopaki (74.), Miklósvári (86.)
Kiállítás: Unierzyski (91.)

A vendégek tehát abban a tudatban léptek pályára az Illovszky-stadionban, hogy ha vereséget szenvednek, akkor kieső helyen maradnak a fordulót követően is. Talán ennek volt köszönhető, hogy a Balaton-parti gárda aktívabban kezdte a meccset. Sajnos ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg a kevés néző előtt lejátszott, igencsak hangulattalan meccsen.

Az első helyzetre egészen a 22. percig kellett várni, amikor Tandari kiugratása után Kincses lőtt, de Hegedűs kapus bravúrral védett. Ebben az időszakban egyébként a hazaiak már átvették a kezdeményezést, de azért a vendégeknek sem kellett nagyon idegeskedniük.

A 38. percben aztán megint Hegedűs bravúrjára volt szükség, amikor kitenyerelte Rebryk lövését, majd öt perccel később ugyanőt lökte el Miklósvári – igencsak 11-es gyanús helyzetben – de Szabó játékvezető sípja néma maradt. Ezzel nagyjából véget is ért az első játékrész.

A második játékrészt is a vendégek kezdték aktívabban, ám most gyorsan feljegyezhettünk egy Vasas-lehetőséget is: Somorjai távoli lövése kerülte el kevéssel a siófoki kaput. Tagadhatatlan, hogy az iram is jobb volt, mint az első játékrészben – bár azt nem volt nehéz felülmúlni – de továbbra sem forogtak veszélyben a kapuk.

Egészen a 66. percig, igaz ekkor is Kuttor hibája kellett hozzá, aki nemes egyszerűséggel Németh Norberthez passzolta a labdát, aki 18 méterről bombázott a bal felső sarok felé, de Hegedűs kapus megint bravúrral védett.

A hajrában aztán már nyomott a hazai csapat, de a vendég védelem magabiztosan hárította az angyalföldi rohamokat. A legveszélyesebb helyzet ekkor Lázok szabadrúgása volt, ami a sorfalon megpattanva is alig kerülte el a kapu jobb alsó sarkát.

Az utolsó percekben aztán felgyorsultak az események: előbb Balog lövésének tapsolhattak a hazai szurkolók, míg a túloldalon a vendégek első igazi gólhelyzetében Kozmor lőtt csúnyán a kapu fölé. Aztán Skita lövését védte megint bravúrral a meccs legjobbja, Hegedűs kapus, majd amikor azt hittük, hogy már nem történhet semmi, a hazaiak lengyel légiósa, Unierzyski szólt valami oda nem illőt Szabó játékvezetőnek, aki piros lapot adott a védőnek.

Összességében a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, de a három pontot nem érdemelték volna meg. A döntetlennel – köszönhetően egyetlen eddigi győzelmüknek – a siófokiak elkerültek a kieső helyről, míg a Vasas a Kaposvárt megelőzve feljött a kilencedik helyre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik