Újpesten két bajnokesélyes csatáját láthatja a publikum

Vágólapra másolva!
2008.03.08. 13:22
A Soproni Liga szombat délutáni találkozói közül a tabellán negyedik Újpest és a listavezető MTK összecsapását övezi a legnagyobb érdeklődés. A hazaiak egy esetleges győzelemmel befoghatják a tabellán Garami József együttesét.
Tisza (balra) és Pollák ma is nagy harcot vívhat
Fotó: Szabó Miklós
Tisza (balra) és Pollák ma is nagy harcot vívhat
Tisza (balra) és Pollák ma is nagy harcot vívhat
Fotó: Szabó Miklós
Tisza (balra) és Pollák ma is nagy harcot vívhat

SZOMBATI NB I-ES ONLINE-KÖZVETÍTÉSEK AZ NSO-N





Az előjelek egyik oldalon sem kedvezőek. A lila-fehérek az elmúlt két mérkőzésükön (a Zalaegerszeg ellen a bajnokságban, és a Debrecen ellen a Ligakupában) két vereséget szenvedtek, úgy, hogy kilenc gólt kaptak, és csak kettőt rúgtak.

A hétközi Ligakupa kudarc után a vezetőség még a nyilatkozat-stop taktikáját is bevetette (megtiltották a klub alkalmazottainak, hogy szóba álljanak a sajtó képviselőivel).

Az MTK-nál nem nyilatkozat-, hanem „győzelem-stop van érvényben”, a kék-fehérek ugyanis tavasszal még egyszer sem tudtak nyerni a bajnokságban. Az első fordulóban Székesfehérváron szenvedtek vereséget, majd hazai pályán játszottak 1–1-es döntetlent a Pakssal.

Szerdán a Ligakupában viszont 4–0-val kiütötték a REAC együttesét, ami növelheti Kantáék önbizalmát, az Újpest elleni rangadót megelőzően.

Szavazás

Ön meddig adna lehetőséget Urbányi Istvánnak az Újpest kispadján?

Írja be az itt látható számot!
A tét mindkét együttes számára óriási. Tegnap a Honvéd székesfehérvári döntetlenjével a tabellán egy pontra olvadt az MTK és a kispestiek közti különbség, vagyis ha Garami József csapata távol akarja tartani magától a közvetlen riválisokat, akkor muszáj nyernie.

Az Újpest viszont egy esetleges hazai zakóval 6 pontos hátrányba kerülne, ami ebben a kiélezett versenyfutásban a bajnoki álmok szertefoszlását is jelenthetné.

Arról nem is beszélve, hogy Urbányi István állása is veszélybe kerülne egy vereséget követően.

A címvédő Debrecennek hazai pályán nem okozhat gondot a Siófok legyőzése, mint ahogy a Győr is esélyesként léphet pályára Budapesten a Tatabánya ellen.

A Paks ellen Siófokon játszó Kaposvár számára az lesz a hétvége tétje, hogy vajon tudnak-e tapadni a közvetlen élbolyra.

Prukner László csapata egy győzelemmel még a listavezető MTK-t is beérheti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik