Volt angyalföldi kedvenc ronthatja el a Vasas-drukkerek estéjét

Vágólapra másolva!
2008.08.01. 13:04
160. alkalommal találkozik egymással az észak-pesti rangadón a Vasas és az Újpest csapata. Mindkét gárda 1–0-s győzelemmel tudta le az első fordulót: az angyalföldiek Kispesten nyertek Lázok találatával, míg az újpestiek a Nyíregyházát verték meg Kabát Péter szabadrúgásgóljával. A piros-kékekkel két bronzérmet nyerő támadó most volt csapata szurkolóinak szeretné elrontani az estéjét…
Volt csapata ellen készül: Kabát Péter jó éveket töltött Angyalföldön is
Fotó: Farkas József
Volt csapata ellen készül: Kabát Péter jó éveket töltött Angyalföldön is
Volt csapata ellen készül: Kabát Péter jó éveket töltött Angyalföldön is
Fotó: Farkas József
Volt csapata ellen készül: Kabát Péter jó éveket töltött Angyalföldön is
Angyalföldről lett légiós, és Újpestre tért vissza: Kabát Péter a magyar élvonal 2008–09-es szezonjának második fordulójában máris megmutathatja a piros-kék szurkolóknak, hogy mire képes. Persze lehet, hogy a Vasas-drukkerek szívesen eltekintenének a bemutatótól… Az angyalföldieknél két év alatt 37 gólt szerző Kabátot a nyáron mindkét gárda megkereste, de végül a lilákat választotta.

„A Honvéd és a Vasas is megkeresett, én viszont az Újpestet választottam – mondta Kabát Péter. – Elismerem, mindkét klub fontos nekem, de úgy éreztem, Újpesten lesz a legjobb lehetőségem újra csúcsformába kerülni. Szerettem a Vasasban játszani, két év alatt kétszer lettem bronzérmes a csapattal. Mondjuk a másodikat nehezen emésztettem meg, hiszen akkor aranyérmesnek kellett volna lennünk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

A két csapatból meglehetősen sokan küzdenek sérüléssel: a Vasasban Addóra, Nikolicsra és Gyánó Szabolcsra nem számíthat Mészöly Géza, no meg a csapatkapitány Tóth Andrásra, akit a Honvéd ellen kiállítottak.

A védő automatikus egymeccses eltiltását tölti, és nem könnyíti meg az angyalföldi szakember dolgát, hogy a helyettesnek kiszemelt Katona sem teljesen egészséges. Az Újpest csapatából Kincses, Takács Marcell és Ebala hiányzik sérülés miatt.

A közelmúlt egyértelműen az Újpest mellett szól: az örökmérlegben is magabiztosan vezető lilák 2001 óta nyerni járnak bajnokin az Illovszky-stadionba. Akkor viszont emlékezetes meccsen 6–2-re ütötték ki a piros-kékek riválisukat.

Jó tudni: azon a meccsen Kabát Péter három gólt is szerzett…

LABDARÚGÓ SOPRONI LIGA, 2. FORDULÓ

Vasas–Újpest FC
Illovszky-stadion, 19.00
A várható kezdőcsapatok:
Vasas: Németh G. – Balog Zs., Paripovics, Unierzyski, Katona M. – B. Tóth, Somorjai, Németh N., Lázok – Sowunmi, Divics
Újpest: Balajcza – Dudics, Vaskó, Lipták Z., Mijadinoszki – Bozsics, Sándor Gy., Jucemar – Foxi – Kabát, Simon A.


Kövesse a mérkőzést élőben az NSO-n!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik