NB I: Pontatlanok voltunk, sok labdát eladtunk - Kondás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.16. 23:25
A kilencvenedik percben szerzett, megpattanó lövésből született góllal 1–0-ra nyert az Újpest otthon a DVSC-Teva ellen a labdarúgó NB I 4. fordulójában. Hazai oldalon megérdemelt sikerről beszéltek, a vesztes fél a saját pontatlanságában kereste a okokat.

 

„Az első félidőben, még tizenegy a tizenegy ellen is jobban játszottunk a Debrecennél, már akkor többet birtokoltuk a labdát, igaz a gólszerzési lehetőségeink száma csak emberelőnyünkben nőtt meg – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek Nebojsa Vignjevics, az újpestiek vezetőedzője. – Óriási taktikai csata folyt a pályán, az utolsó tíz percben pedig nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfelünkre. Minden tiszteletünk a Debrecené, hiszen kitűnő játékosok alkotják, elég csak Sidibe, Kulcsár vagy Bódi nevét említenem, mindannyian nagyon veszélyes játékosok. Örülök a sikernek, hiszen már nyolcpontos az Újpest.”

„Az első félidőben próbáltunk masszívan játszani, majd abból kontrákat építeni – mondta Kondás Elemér, a debreceniek szakvezetője. – Sajnos, megint arról kell beszéljünk, hogy kiállítottak tőlünk egy játékost, ami után már egyértelműen többet birtokolta a labdát a hazai együttes. Akkor is próbáltunk volna a megszerzett labdákkal jól sáfárkodni, de sajnos sok labdát eladtunk, nem tudtunk úgy építkezni, ahogy szerettünk volna. A végén pedig volt egy megpattanó lövés, amiből gólt kaptunk. De az a hazai támadás is azzal kezdődött, hogy nálunk volt a labda, csak elpasszoltuk. Kicsit pontatlanok voltunk, így nagy nyomás nehezedett ránk. A labdáinkat kellett volna jobban megtartanunk. Amikor az ellenfelünk felállt és járatta a labdát, ki kellett lépjünk, el kellett tolódnunk, ehhez gyorsaságra volt szükség, mert különben az ellenfél lövőhelyzethez jut. Előtte Balogh Balázsnak volt is egy tiszta lövőhelyzete, amiből viszont a gólt kaptuk, az nem volt olyan egyértelmű. Ez elkerülhető lövőszituáció volt.”

„Már az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, de ez akkor helyzetekben még nem mutatkozott meg, mint ahogyan a második játékrészben sem, pedig akkor már emberelőnyben is voltunk – értékelt Simon Krisztián, az újpestiek gólszerzője. – Aztán egy szerencsés lövéssel mégis sikerült győzni. Sokat tettünk ezért a győzelemért, de azért tegyük hozzá, hogy tíz ember ellen könnyebb dolgunk volt. Klasszikus csatár nélkül állunk fel, így a szélsőkre, rám és Suljicra nagyobb teher hárul. Remélem, igazolunk majd egy támadót, és akkor könnyebb dolgunk lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik