László Csaba: Van, amiben közel vagyunk Angliához

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.04. 21:20
null
László Csaba büszke a kapitányjelöltségre
Megjárta a magyar válogatott kispadját, UEFA-kupa-csoportkörbe vezette a Ferencvárost, nem utolsósorban Skóciában Az év menedzserének választották: László Csaba neve itthon és külföldön is (el)ismert. Az MTK szakmai tanácsadója tanulságos interjút adott a Nemzeti Sportnak, kifejtve – nem egyszer kritikus – véleményét a magyar futballt foglalkoztató kérdésekről.

– A sors útjai kifürkészhetetlenek, hiszen alakulhatott volna úgy az élete, hogy most magyar szövetségi kapitányként a görögök elleni létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készülhetne.
– Valóban, benne volt a pakliban, hogy az életem olyan irányt vesz. Büszke is vagyok rá, hogy a nevem szerepelt a kapitányjelöltek között, de ez már a múlt. A „ha”, mint tudjuk, nem játszik, így én is továbbléptem, egyszerű szurkolóvá váltam, s mint olyan mondom, hogy az MLSZ vezetői ésszerű döntést hoztak Dárdai Pál kinevezésével. Kalapot emelek Csányi Sándor előtt, aki belátta, hogy Pintér Attila kapitányi megbízatása rossz döntés volt, s korrigálta a lépést. Csak az hibázik, aki dolgozik. Az elnök meglépte azt, aminek mindenki örül. Sosem láttam, éreztem ilyen méretű összefogást a magyar futballban, mint az utóbbi napokban, hetekben. Dárdai Pál visszaadta a reményt, a hitet a tétmeccseken megszerzett hét ponttal.

– Visszaadta a hitet, a reményt, a szurkolók újra elkezdtek ábrándozni.
– Álmok és vágyak nélkül nincs futball, és most valóban van miben bíznunk. Dárdai Pál újbóli megnyerése és kinevezése azt is jelenti, nincs törés, a munka folyamatos, a stáb ugyanaz, így azt mondhatom, most jogosan reménykedünk a csoport harmadik helyének megszerzésében.

– Rendkívül kiegyensúlyozott csoportban van a válogatottunk, lehetünk az elsők, de a bukást jelentő negyedikek is.
– Így van. A görögök és a finnek elleni mérkőzés eldönti, a magyar futball képes-e felzárkózni Európa középmezőnyéhez. Vigyázni kell a görögökkel, számukra sorsfordító az athéni meccs, de úgy számolok, hogy a románok és az északírek futnak be az első két helyre, mi lehetünk a harmadikok.

HA KÍVÁNCSI ARRA, LÁSZLÓ CSABA HOL FOLYTATJA A NYÁRON, MIT GONDOL AZ NB I KÜLFÖLDI ÉS MAGYAR JÁTÉKOSAINAK ARÁNYÁRÓL, TOVÁBBÁ MIBEN VETI ÖSSZE ANGLIÁT MAGYARORSZÁGGAL, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik