Vasas: Középtávon a külföldi szerződés a célom – Korcsmár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.05. 16:18
Mint megírtuk, a 24-szeres magyar válogatott Korcsmár Zsolt a Vasas labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 27 éves játékos az átigazolása utáni első nyilatkozatában azt is elárulta, célja, hogy ott legyen a franciaországi Eb-re utazó magyar válogatott keretében, illetve az, hogy ismét külföldön futballozhasson.

„Nagyon kíváncsi és izgatott vagyok abból a szempontból, hogy milyen lesz a csapat, másrészt milyen lesz a színvonala a magyar első osztálynak, tekintettel arra, hogy már több mint öt éve nem játszottam az NB I-ben” – árulta el a vasasfc.hu-nak Korcsmár Zsolt, aki legutóbb 2010. május 23-án lépett pályára a magyar élvonalban, és az Újpest éppen az ő góljával győzte le 1–0-ra a Vasast…Korcsmár Zsolt, aki legutóbb 2010. május 23-án lépett pályára a magyar élvonalban, és az Újpest éppen az ő góljával győzte le 1–0-ra a Vasast…

KORCSMÁR ZSOLT EDDIGI UTOLSÓ NB I-ES GÓLJA - ÚJPESTIKÉNT ÉPP A VASAS ELLEN SZEREZTE

„Bár nyilván figyeltem külföldről, de azért ez mégis más lesz, újra a bajnokság részesének lenni. Úgy tapasztaltam, az utóbbi egy-két évben emelkedett az NB I színvonala. Bízom abban, hogy ezt a saját bőrömön is megtapasztalom. Nagyon várom már, hogy ismét pályára léphessek magyar bajnokin.”

A védő elmondta, december óta teljes értékű edzésmunkát végez, és készen áll a bemutatkozásra.

„December elsejével nyilvánítottak egészségesnek, onnantól kezdve már a csapattal edzettem. Ez év januárjától teljes értékű edzéseket végeztem, sőt extra munkát is csináltam, valamint edzőmeccseket is játszottam a Fürth-tel. Most már a sérülésem nem zavart a játékban, fájdalmat sem érzek.”

„Ami a céljaimat illeti, arra törekszem, hogy minél többet játsszak, minél jobb formába lendüljek, hogy a lehető leghasznosabb tagja legyek a Vasasnak. Természetesen azt is szeretném elérni, hogy a jó játékommal felkeltsem az érdeklődését Bernd Storck szövetségi kapitánynak, és sikerüljön beverekednem magam az Eb-re utazó magyar válogatott keretébe.”

„Középtávon egyértelmű célom, hogy ismét külföldön futballozhassak, ami a Vasas sikeres szereplése mellett külön motivációt jelent számomra, de ez azért odébb van még, és én inkább olyan típusú vagyok, aki mindig a következő edzésre, a következő mérkőzésre koncentrál.”

Korcsmár elmondta, nem bánja, hogy sem 2007-ben, amikor a West Hamnél, sem 2009-ben, amikor a skót Celticnél járt próbajátékon, nem szerződött külföldre, mert az Újpest egyik klubbal sem tudott megállapodni.

„Szerintem ennek így kellett lennie, nem bánom. Lehet, hogy nem így alakult volna a pályafutásom, ha odamentem volna. Én hiszek abban, hogy ennek így kellett történnie. Lehet, hogy még erősödnöm, edződnöm kellett itthon. Lehet, hogy valami rosszat így elkerültem, hogy nem mentem az említett két klubhoz.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:
Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth – Németország), Christian Müller (német, Arminia Bielefeld – Németország), Kire Risztevszki (macedón, Rabotnicski Szkopje – Macedónia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Szivacski Donát (Siófok)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Iliasz Ignatidisz (görög, GS Kallithea – Görögország, próbajáték)
Távozók: Kenesei Krisztián (III. Kerületi TVE, szabadon igazolhatóként), Lázok János (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Vojo Ubiparip (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Tomiszlav Pajovics (szerb), Marko Vukaszovics (montenegrói)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik