Haladás: Király visszatérne, Mészöly nyugtatgatja

Vágólapra másolva!
2017.02.06. 11:45
Mint arról beszámoltunk, Király Gábort a 35. percben le kellett cserélni az Austria Wien elleni pénteki felkészülési labdarúgó-mérkőzésen. A Haladás kapusa kirúgás közben combhajlítóizom-sérülést szenvedett. Mostanra kiderült, hogy nincsen nagy baj.

„Nincs nagy baj, csak mikroszakadás, a hétvégén kezelésekre jártam – újságolta Király Gábor. – Néhány napot kihagyok, de nem állok le teljesen a munkával, könnyített edzéseket végzek, és amit csak tudok, megcsinálok. Rengeteget dolgoztam az utóbbi időben, mert szeretek edzeni. Ez az eset is azt mutatja azonban, hogy az embernek tudnia kell, hol a határ. A sérülésemben az is közrejátszhatott, hogy idehaza újra műfüvön készültünk, pedig a Fulhamnél, valamint az 1860 Münchennél is mondták korábban, hogy harminc felett legfeljebb negyven percet szabad műfüvön edzeni.”

„Jelentős feladatok várnak a tavasszal Király Gáborra, szeretném azonban, ha nem siettetné a gyógyulását – mondta Mészöly Géza vezetőedző. – Muszáj volt kicsit nyugtatgatnom, mert már azonnal dolgozna és védene. Szerintem várjunk ezzel egy kicsit, nehogy nagyobb baj legyen. Azt mondtam neki, menjen el a vizsgálatokra, kezelésekre, s ha ismét százszázalékos állapotban van, várjuk vissza. Megijedtem, amikor az Austria Wien ellen cserét kért, ám jó volt látni, hogy a kapuba álló Gyurján Márton ismét bizonyította, számíthatunk rá.”Király Gábor. – Néhány napot kihagyok, de nem állok le teljesen a munkával, könnyített edzéseket végzek, és amit csak tudok, megcsinálok. Rengeteget dolgoztam az utóbbi időben, mert szeretek edzeni. Ez az eset is azt mutatja azonban, hogy az embernek tudnia kell, hol a határ. A sérülésemben az is közrejátszhatott, hogy idehaza újra műfüvön készültünk, pedig a Fulhamnél, valamint az 1860 Münchennél is mondták korábban, hogy harminc felett legfeljebb negyven percet szabad műfüvön edzeni.”

„Jelentős feladatok várnak a tavasszal Király Gáborra, szeretném azonban, ha nem siettetné a gyógyulását – mondta Mészöly Géza vezetőedző. – Muszáj volt kicsit nyugtatgatnom, mert már azonnal dolgozna és védene. Szerintem várjunk ezzel egy kicsit, nehogy nagyobb baj legyen. Azt mondtam neki, menjen el a vizsgálatokra, kezelésekre, s ha ismét százszázalékos állapotban van, várjuk vissza. Megijedtem, amikor az Austria Wien ellen cserét kért, ám jó volt látni, hogy a kapuba álló Gyurján Márton ismét bizonyította, számíthatunk rá.”

A HALADÁS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: január 9–14., Rovinj (Horvátország); január 20–31., Medulin (Horvátország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 17.:SV Mattersburg (Nagymarton, osztrák)–Haladás 2–0
Január 21., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Cibalia Vinkovci (horvát) 1–0 (Gajdos)
Január 24., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Koper (szlovén) 1–0 (Williams)
Január 27., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Lokomotiva Zagreb (horvát) 0–1
Január 31., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Inter Zapresic (horvát) 1–1, 11-esekkel: 1–4 (Iszlai)
Február 3., Büdöskút (Steinbrunn):Austria Wien (osztrák)–Haladás 1–0
Február 7.: SV Oberwart (Felsőőr, osztrák IV.)–Haladás (még nincs helyszín)
Február 11., Székesfehérvár vagy Felcsút, 12.00:Videoton–Haladás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik